Πανηγυρικός χαρακτήρας στα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Mε τα εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Φιλιατών που λειτουργεί στην Ηγουμενίτσα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου (Europe in my Region)» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του ΤΕΠ, ύψους 9,2 εκ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Μ. Κάτσης- Β. Γιόγακας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ Π. Νικολόπουλος, ο «οικοδεσπότης» διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών αρχών.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι φέτος στην Περιφέρεια Ηπείρου, η καμπάνια ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των δράσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με καταληκτική τη σημερινή, των εγκαινίων του Τ.Ε.Π. Φιλιατών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις ενέργειες που έγιναν μετά την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαδικασιών για την παράδοσή του προς χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

«Σήμερα– ανέφερε μεταξύ άλλων- εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό. Ως προς το Νοσοκομείο Φιλιατών – παρά που το προωθήσαμε σε Διασυνοριακό Πρόγραμμα – είχαμε μέριμνα πάντα και για αυτό. Η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζόμενους και πάντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα θετικά αποτελέσματα που είχε η συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΑΒ, καθώς με την επισκευή ασθενοφόρων του που είχε αναλάβει, καλύφθηκαν πέρυσι τα παράλια και κατέστη δυνατή η δημιουργία σταθμού στο Μεσοπόταμο.

Μετά τις ομιλίες βουλευτών, Διοικητή ΥΠΕ, Γ. Γ. Υπ., Υγείας, του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, ακολούθησαν τα εγκαίνια και επίσκεψη στους χώρους του Τ.Ε.Π.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΘΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *