Διαρκής σύμμαχος των παραγωγών της η ΔΩΔΩΝΗ

Share Button

Στο πλευρό των παραγωγών της στάθηκε για ακόμη μια χρονιά η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.
Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελληνική κτηνοτροφία η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο των γαλακτοκομικών στάθηκε στο ύψος της, προστατεύοντας και ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών της μέσα από την πολιτική διατήρησης της υψηλότερης τιμής στο γάλα παρά τις συνεχείς μειώσεις στον κλάδο.
Επιπλέον παρά τη τιμολογιακή πίεση της αγοράς και του υψηλού κόστους συλλογής, η γαλακτοβιομηχανία διατήρησε τη πολιτική παραλαβής πρώτης ύλης ακόμη και από τους πιο μικρούς παραγωγούς των πιο απομακρυσμένων περιοχών της Ηπείρου, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της γαλακτοκομικής περιόδου.
Η τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται, με τη επόμενη περίοδο να ξεκινά τον Οκτώβριο.
Στο μεσοδιάστημα η Δωδώνη, όπως και κάθε βιομηχανία μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, θα προβεί στην αναγκαία συντήρηση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, όντας με την έναρξη της νέας σεζόν να είναι έτοιμη να συνεχίσει την απρόσκοπτη συνεργασία με το σύνολο των 5.000 παραγωγών της, μεγάλων, μεσαίων και μικρών, σχεδιάζοντας και ενεργώντας με την ίδια παράδοση με την οποία εισκομίζει γάλα από καταβολής της: Να παρέχει τη βεβαιότητα και ασφάλεια προμήθειας που μόνο η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να εγγυηθεί, με μοναδικό γνώμονα το ανώτατο ποιοτικά ηπειρωτικό γάλα, σήμα κατατεθέν των άριστης ποιότητας τελικών προϊόντων που διαθέτει εδώ και πλέον των πενήντα ετών στο καταναλωτικό κοινό.
Πιο συγκεκριμένα, τη γαλακτοκομική περίοδο που τελείωσε η ΔΩΔΩΝΗ παρείχε πλήρη επιστημονική υποστήριξη και προσωπικό στους παραγωγούς της σε 24ωρη βάση, εφάρμοσε για ακόμη μια χρονιά την πολιτική των προκαταβολών και ανέπτυξε και υποστήριξε το πρόγραμμα ζωοτροφών.
Πόσες φορές είδαμε φορτηγά της εταιρείας να φτάνουν στις πλέον δύσβατες περιοχές και στα πιο απόκρημνα χωριά μας, εδώ στην Ήπειρο, εκεί που πάντα θα πηγαίνει η ΔΩΔΩΝΗ και δυστυχώς ουδείς άλλος.
Σε ότι αφορά την ποσότητα του εισκομιζομένουΗπειρώτικου αιγοπρόβειουγάλακτος, αυτή αυξήθηκε κατά 22% σε αντιδιαστολή με το Ηπειρωτικό αγελαδινό το οποίο παρουσίασε πτώση 11% λόγω καθολικής αποχώρησης παραγωγών από τον κλάδο.
Με επιστημονικές μεθόδους υποστήριξης του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου – και των παραγωγών αυτής – η εταιρεία θα συνεχίσει να συμβάλει καθοριστικά τόσο στην κατά κεφαλή αύξηση της ποσότητας όσο και στη βελτίωση της ποιότητας αυτής.
Συνοπτικά, η ΔΩΔΩΝΗ για το έτος που μόλις τελείωσε, προμηθεύτηκε συνολικά 55.000 τόνουςαιγοπρόβειο γάλα, 22.000 τόνους αγελαδινό γάλα, όντας 100% ελληνικό άριστης ποιότητας γάλα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας, η ζώνη γάλακτος θα συνεχίσει ανάλογο πρόγραμμα και την επόμενη σεζόν θέτοντας ως πρώτο μέλημα της τον Ηπειρώτη παραγωγό.
Σε μια εποχή που η αγορά εισκόμισης πλήττεται απόαθρόες εισαγωγές νωπού ή συμπυκνωμένου γάλακτος, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες, στις παραδόσεις και στον ορθό τρόπο διαφύλαξης του χαρακτήρα ΠΟΠ των προϊόντων της.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κο Μ. Παναγιωτάκη, « Η διαφύλαξη του ΠΟΠ χαρακτήρα της φέτας και λοιπών προϊόντων μας, καθώς και η αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη του Έλληνα παραγωγού, αποτελεί μονόδρομο στη συνέχιση της ελληνικής κτηνοτροφίας, στην επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.
Χωρίς αγροτική ζωή και χωρίς τους καρπούς αυτής να θεωρήσουμε ότι είμαστε τελειωμένοι ως έθνος. Εμείς στη ΔΩΔΩΝΗ μέσα από την καθημερινή μας εργασία και αγωνία θα κάνουμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε σε αυτό το όραμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *