Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας τον Νοέμβριο στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Στην Ηγουμενίτσα θα πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο των ΚΕΠ Υγείας με θέμα «Ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας στους Δήμους», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

Το Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν τα 8 νοσήματα των ΚΕΠ Υγείας καθώς και οι δράσεις των Δήμων της Ελλάδας σχετικά με τον παρασυμπτωματικό έλεγχο των Δημοτών, απευθύνεται σε όλους τους Δήμους – Μέλη και οι Εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ.

Η επιλογή της Ηγουμενίτσας, ως πόλης για την διοργάνωση του Συνεδρίου, ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και αποτελεί τιμητική αναγνώριση των επιμέρους πρωτοβουλιών του Δήμου μας στον τομέα της Προνοιακής Πολιτικής αλλά και της μέχρι τώρα σημαντικής προσφοράς του ΚΕΠ Υγείας, που λειτουργεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), που είναι πιστοποιημένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο του Π.Ο.Υ., έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής. Σήμερα αριθμεί 218 Καλλικρατικούς Δήμους – Μέλη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και διοικείται από 11μελές Δ.Σ. με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γεώργιο Πατούλη.

Στο Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των Δήμων-Μελών απ’ όλη την Ελλάδα, Εκπρόσωποι Υπουργείων, Πολιτικών κομμάτων και Φορέων, Επιστήμονες Υγείας, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διακεκριμένοι Καθηγητές και Ερευνητές, Φοιτητές Ιατρικής, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων κ.α. Οι Εργασίες του θα τύχουν Πανελλαδικής προβολής από τα ΜΜΕ, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ενόψει του Συνεδρίου, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Δημήτριος Πάκος, την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, συμμετείχε σε σύσκεψη, στην έδρα του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Αθήνα και σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή, κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο και το Επιστημονικό προσωπικό του Δικτύου, συζήτησαν επιμέρους ζητήματα. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια των εργασιών, να αναπτυχθούν επιμέρους δράσεις, που σκοπό θα έχουν την ανάδειξη-προβολή τόσο του Δήμου Ηγουμενίτσας, όσο και του Νομού Θεσπρωτίας γενικότερα.

https://www.facebook.com/events/621229701584051/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *