Συνελήφθησαν τρία μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά 13 αλλοδαπών

Share Button

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, χθες (18-08-2018) το πρωί, τρία μέλη κυκλώματος που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 24, 23 και 29 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 31χρονο αλλοδαπό συνεργό τους, που αναζητείται.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο, στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ. Φορτηγό με οδηγό τον 24χρονο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν δεκατρείς (13) παράτυποι μετανάστες (ηλικίας από 24 έως 54 ετών), οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να νομιμοποιούν την είσοδο και παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στον κόμβο Νεοχωρίου της Εγνατίας Οδού, οι άλλοι δύο συλληφθέντες, διότι όπως προέκυψε επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος παρέλαβε τους δεκατρείς αλλοδαπούς στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κατόπιν προσυνεννόησης με τον 31χρονο συνεργό του, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην Αθήνα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα ενώ όπως προέκυψε οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλαν στους διακινητές το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *