Το παράδοξο των βάσεων με το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα-Με βαθμό 3 μπαίνεις αλλά βγαίνεις με πτυχίο ΑΕΙ

Share Button

Κάθε χρόνο οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοινώνονταν πρωί. Φέτος, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει τα πράγματα… αλλιώς. Και αιφνιδίως έγινε γνωστό πως οι βάσεις θα ανακοινώνονταν απόγευμα, όπως κι έγινε. Τελείωσε, έτσι, λίγο… νωρίτερα η αγωνία των υποψηφίων και των γονιών τους.

Στα περίεργα των φετινών βάσεων και το γεγονός πως εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με πανεπιστήμια υπάρχουν υποψήφιοι που με βαθμό 3 ή 4 μπαίνουν σε κάποιο τεχνολογικό Ίδρυμα αλλά θα αποφοιτήσουν με πτυχίο πανεπιστημίου!

Η βάση εισαγωγής σε δυο τμήματα ΤΕΙ που πρόκειται να μετατραπούν σε πανεπιστήμια από το 2019 διαμορφώθηκε στα 3.000 μόρια. Η βάση του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων).

Οι πρωτοετείς των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ αλλά αφού το Ίδρυμα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ…

1 response on Το παράδοξο των βάσεων με το ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα-Με βαθμό 3 μπαίνεις αλλά βγαίνεις με πτυχίο ΑΕΙ

  1. O tempora o mores…..Αναλογιστείτε οτι πλέον έχεις την δυνατότητα να μπείς στο Πολυτεχνείο στην Κρήτη με 9.034! Γαλλική Φιλολογία στην Θεσσαλονίκη με 6.800!! Ιταλική φιλολογία Θεσσαλονίκη με 5.350!!!
    Στατιστική και …..μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Σάμος) με 8.525!!! Αυτοί δηλαδή με βαθμό έξι θα έχουν δικαίωμα να περηφανεύονται οτι πέρασαν σε ΑΕΙ;;;;

    Είναι φανερό οτι κάτι άλλο φταίει γενικότερα και όχι το γεγονός απο μονο του, της κατηγοριοποίησης ΑΕΙ και ΤΕΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *