220 Ηπειρώτες στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου για την Περιφέρεια της Ηπείρου-Οι 26 Θεσπρωτοί που υπογράφουν την διακήρυξη αρχών

Share Button

Η Οργανωτική Επιτροπή Υποψηφιότητας Σπύρου Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής:
Η πρώτη αποστολή που αναλάβαμε ήταν η διερεύνηση του εύρους της αποδοχής που έχουν στην Ήπειρο οι ιδέες της περιφερειακότητας καθώς και της ανάγκης για αλλαγή του τρόπου σκέψης και δράσης για την διοίκηση της Περιφέρειας.
Πρακτικές που θα φέρουν ισονομία, ισοπολιτεία, ανάπτυξη και θα βγάλουν την Ήπειρο από το τέλμα. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα.
Ανακοινώνουμε τα ονόματα 220 Συμπολιτών μας τα οποία συντάσσονται ανεπιφύλακτα και προσυπογράφουν -μαζί με εμάς- την διακήρυξη αρχών και στόχων που θα έχει η υπό ίδρυση αυτοδιοικητική παράταξη η οποία θα λάβει μέρος στις
εκλογές για την Περιφέρεια της Ηπείρου τον Μάιο του 2019.
Προέρχονται από όλους τους νομούς, από όλες τις τάξεις και τα επαγγέλματα. Είναι πολίτες κάθε ηλικίας. Βάζουν τις ιδεολογικές τους ταυτότητες στην άκρη και συντάσσονται σε μια υπεριδεολογική, ανεξάρτητη και καθαρή προσπάθεια ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αλλάξει η Ήπειρος.
Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Ακολουθούν το κείμενο αρχών και στόχων και τα ονόματα όσων το προσυπογράφουν. Φυσικά σε αυτά αθροίζονται αυτοδίκαια και τα ονόματα των 27 μελών της οργανωτικής επιτροπής.

Διαμορφώνοντας ΜΑΖΙ το Μέλλον της Ηπείρου

Η Ήπειρος διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πλέον παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες περιφέρειες της Ελλάδας. Τα φυσικά της χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη θέση της -ως δυτική πύλη της χώρας- και τους νέους οδικούς άξονες που τη διαπερνούν, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου το αναπτυξιακό της μοντέλο να ενισχύσει ουσιαστικά το παραγόμενο προϊόν σε όλη την Περιφέρεια.

Αντί για αυτό, η Ήπειρος παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα παθογόνο σπιράλ παρακμής, το οποίο δεν της επιτρέπει να παρακολουθήσει τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.Αυτό έχει καταστήσει-επί δεκαετίες- την κοινωνία της Ηπείρου όμηροτης μετριότητας, της στασιμότητας, της ανεργίας, της αεργίας, της φτώχειας.Στερεί, ταυτόχρονα, κάθε ίχνος οράματος και «καταπνίγει» ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις, καθιστώντας την πατρίδα μας δέσμια ενός μοναδικού και αδιανόητου πολιτικού αυτισμού.

Η θλιβερή πρωτιά μας στην ανεργία και η σταθερή -ουραγός- κατάταξή μας στους δείκτες φτώχειας στην Ε.Ε. αποτυπώνει καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας καθυστερούν ή μπλοκάρονται από την «απαίτηση υποτακτικότητας», δημιουργώντας αποστροφή.

Μπροστά σε αυτή την τελματώδη κατάσταση, διαμορφώνουμε και αναδεικνύουμε την πλέον πρωτοποριακή και καινοτόμα αντίληψη την οποία αποκαλούμε

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑ

Αυτή αναδιατάσσει το πολιτικό λεξιλόγιο δίνοντας μια ουσιαστική, αυτοδιοικητική οπτική, επιτρέποντάς μας -καταργώντας τις παρωχημένες διαιρέσεις των πρώην νομών- να σχεδιάσουμε έργα πνοής τα οποία ωφελούν συνολικά την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας, στο πλαίσιο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑΣ,θέτουμε αρχικά τρεις προτεραιότητες:

  • Την αύξηση του Ακαθάριστου Περιφερειακού Προϊόντος (όρο που τον εισάγουμε για πρώτη φορά ως πολιτική πρόταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση),
  • Τη μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο αριθμό,
  • Την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών ώστε πραγματικά να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τις δεκαετίες που χάθηκαν.Μπορούμε όμως,και πρέπει, να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να εκμεταλλευθούμε νέες ευκαιρίες για το άμεσο μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας.

Οι Ηπειρώτες διψάμε για ελπίδα και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με γνώμονα τη σύνεση, την ανιδιοτέλεια και την ανανέωση.Με Όραμα και Σχεδιασμό, με πολίτες όλων των ιδεολογιών, όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επαγγελμάτων, όλων των ηλικιών.Χωρίς κομματικές φαυλότητες και στίγματα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πελατειακές αγκυλώσεις πολιτικές και μη.

Διαμορφώνουμε όλοι μαζί τους νέους Ορίζοντες της Ηπείρου, επικροτώντας τη δημιουργία ενός νέου, υπεριδεολογικού, ανεξάρτητου, καθαρού, αυτοδιοικητικού φορέα με στόχο να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της Ηπείρου.

Οι Θεσπρωτοί που υπογράφουν και στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου

ΒΕΤΤΟΥ ΑΝΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΜΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

ΔΑΚΟΥΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΔΗΜΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΙΛΒΑΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΚΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

ΚΟΣΙΩΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΛΩΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΑΝΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΣΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΡΙΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΑΚΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΤΑΤΣΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΤΣΕΠΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *