Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Γιάννης Χεκίμογλου

Share Button

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Ιχθυοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποτελούμενη από τον κ. Γιάννη Χεκίμογλου Αντιπρόεδρο, κο Αντώνη Χαχλάκη Γενικό Γραμματέα, κο , Αναστάσιο Ραφτόπουλο, και κα Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου, μέλη του Δ.Σ., με τη συνοδεία του κου Φίλιππου Πετρίδη, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας ΑΜΒΙΟ Α.Ε., τεχνικού συμβούλου του κλάδου, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μεταφερθούν οι ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Προέδρου για την αποδοχή της πρότασης να θέσει το πρόσφατο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2018, που διεξήχθη 22 & 23 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Στα πλαίσια της συνάντησης ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη του Προέδρου στον κλάδο, ο οποίος αναγνωρίζεται για ακόμη μία φορά ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Κατά τη συνάντηση αναδείχτηκε επίσης η εθνική διάσταση του κλάδου, αφού η ιχθυοκαλλιέργεια συγκρατεί πληθυσμό και τεκμηριώνει οικονομική δραστηριότητα σε απομονωμένες και παραμεθόριες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη εξέλιξης του νομοθετικού πλαισίου και συζητήθηκαν οι δυνατότητες προώθησης της έρευνας για την εκτροφή νέων ειδών, με στόχο τη δημιουργία πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στις διεθνείς αγορές.
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα για τα οποία έδειξε ενδιαφέρον ο κος Παυλόπουλος είναι το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας, γεγονός το οποίο επηρεάζει όχι μόνο την Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά και την Ευρωπαϊκή στο σύνολό της. Ο κ. Πρόεδρος τόνισε ότι το γεγονός αυτό πρέπει να τεθεί εκ νέου και μετ’ επιτάσεως στα κοινοτικά όργανα με στόχο τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας της Ευρωπαϊκής ιχθυοκαλλιέργειας.
Κλείνοντας, ο κος Παυλόπουλος δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός στον κλάδο και υποσχέθηκε να θέσει υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και το επόμενο συνέδριο ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και θα αναδείξει περαιτέρω τη δυναμική του κλάδου στο διεθνές περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *