ΠΕΔ Ηπείρου: Ημερίδα “Η οικονομική διαχείριση των δήμων μετά τον Κλεισθένη Ι”

Share Button

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία Νομική Βάση Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» και θέμα: “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι”.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 10.00 π.μ. – έως 15.00 μ.μ.) στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και την παρακολούθησαν υπάλληλοι και στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών, Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» για την συνεργασία τους, τόνισε ότι: «Μετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133) ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στον τρόπο λήψης αποφάσεων όσο και στις διαδικασίες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Δήμων. Η σημερινή ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των Οινομονικών Υπηρεσιών μας ώστε να λάβουν άμεσα, έγκυρα και τεκμηριωμένα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, αναφορικά με τις μεταβολές που επιφέρει ο Ν. 4555/2018 στις διαδικασίες ανάληψης, εκκαθάρισης και τις εντολές δαπανών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Τέλος θέλω να σας ενημερώσω ότι η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα συνεχίσει να διοργανώνει επιμορφωτικές ημερίδες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αιτήματα των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο μας να παρέχουμε επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στο προσωπικό όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου».

Ο συντονιστής της ημερίδας, κ. Γιώργος Τσενές, Διευθυντής της Νομικής Βάσης Πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» καλοσωρίζοντας τους συμμετέχοντες ανέφερε ότι, «στα επιμορφωτικά σεμινάρια ή ημερίδες που διοργανώνουμε ως εταιρία, δεν θέλουμε να περιοριστούμε μόνο στο εισηγητικό σκέλος και στην ενημέρωσή σας αλλά επιδιώκουμε να αποτελούν ένα βήμα και ένα χώρο συζήτησης και διαλόγου» και ευχαρίστησε τα στελέχη της ΠΕΔ Ηπείρου για την άρτια συνδιοργάνωση της ημερίδας.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Θεοδώρου, έγκριτος νομικός, συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων και συνεργάτης της εταιρίας «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ», στην εισήγησή του, ανέπτυξε την θεματολογία της ημερίδας αναφορικά με τις μεταβολές του Ν. 4555/2018 σε διαδικασίες – όπως π.χ. διάθεση πιστώσεων, ανάληψη υποχρεώσεων, εκκαθάριση δαπανών, εντολή πληρωμής δαπανών, έλεγχος τίτλων πληρωμής, σύσταση και διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, έλεγχος μισθοδοσίας, επιταγές, υπόλογοι και επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων – και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διατυπώσουν καίρια ερωτήματα και να λάβουν άμεσα, έγκυρα και τεκμηριωμένα απαντήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο της ΠΕΔ Ηπείρου (www.pedepirus.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *