Δυναμικό παρών των συνταξιούχων από την Θεσπρωτία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Share Button

Συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της χώρας συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Χρήστος Μπουρδούκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ, η Γεωργία Παπαδάκου πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, η Παναγιώτα Ντελή από το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ» ο Τέλης Κάντας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Γιώργος Βρανάς πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ομοτίμων Μηχανικών του ΤΕΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ακόμα η Πρωτοβουλία Απόστρατων και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Από την Θεσπρωτία συμμετείχαμε εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων με ένα λεωφορείο.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε μαχητική και μαζική πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο δεν καταφέραμε να προσεγγίσουμε λόγω του αστυνομικού φραγμού. Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον Γιώργο Τσίπρα, διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, για τα αποτελέσματα της οποίας τους διαδηλωτές ενημέρωσε ο Δήμος Κουμπούρης:
«Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί μας είχε υποσχεθεί κάποια πράγραμματα, στην πριν από δύο χρόνια συνάντηση, όπως και προεκλογικά. Ο Γ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των συνταξιούχων στον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια ο Δ. Κουμπούρης χαιρέτησε εκ μέρους της ΣΕΑ όλους συνταξιούχους τονίζοντας: «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Χαμένο πάει ότι μένει ουδέτερο και αδρανές. Και στη φύση συμβαίνει αυτό. Κρατάμε τη σημαία του αγώνα ψηλά και για μάς και για τα παιδιά μας.

Είναι παρακαταθήκη αυτό. Γράφεται στην ιστορία. Τίποτε δεν περνά περάσει απαρατήρητο απ’ αυτή τη ζωή. Κι όχι μόνο δεν θα περάσει απαρατήρητο: Εαν θα λυθούν προβλήματα θα είναι απ’ τη συμβολή και τον αγώνα μας. Ας βάλουμε ξανά τη σφραγίδα μας εμείς οι συνταξιούχοι σε ό,τι κέρδισαν οι γενιές οι δικές μας, όπως και οι προηγούμενες μέσα απ’ τον αγώνα μας, μέσα απ’ την πάλη μας.

Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα. Να γιορτάσουμε στις γιορτές που έρχονται και να μεταφέρουμε και εκεί το μήνυμα του αγώνα μας. Να μεταφέρουμε εκείνο το μήνυμα που θα σηκώσει κι άλλου συναδέλφους απ’ τον καναπέ και τον καναπέ. Και να τους πούμε: “Εσείς που κάθεστε εκεί αντικειμενικά τους βοηθάτε για να συνεχίζουν τις άθλιες πολιτικές τους.” Εμείς δεν κινδυνολογήσαμε ποτέ.

Απ’ το 2009 φωνάζαμε “Συνάδελφοι ανοίξτε τα μάτια σας και τα μυαλά σας”, όταν κάποιοι διαβεβαίωναν “Οι συντάξεις είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν τις πειράξει κανείς”. Από τότε προειδοποιήσαμε ότι ετοιμάζονται να πάρουν πίσω, όσα κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες. Είπαμε πως ετοιμάζονται να μετατρέψουν τις συντάξεις σε βοηθήματα πρόνοιας και να εμάς να μας ρίξουν στον Καιάδα. Δεν θα τους κάνουμε όμως το χατήρι.

Δεν θα πέσουμε στον Καιάδα. Στον Καιάδα θα πέσουν οι πολιτικές τους. Η κοινωνία θα ζήσει και θα πάει μπροστά επειδή αυτός που παράγει τον πλούτο παλεύει για να πάρει αυτόν τον πλούτο που παράγει. Και μείς θα παλέψουμε σε αυτόν τον δρόμο και αυτόν τον αγώνα. Το μήνυμα το γιορτινό να είναι αγωνιστικό. Επιστρέφουμε στα σπίτια μας με την αξιοπρέπεια του αγωνιστή, με το κεφάλι και τη σημαία ψηλά».

Ηγουμενίτσα 17/12/2018
Ο πρόεδρος Ο γραμματέας
Τάκης Πετσίνης Δήμος Κώτσιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *