Νίκη από ατόφιο χρυσάφι για τον Θεσπρωτό, 3-2 τον Θρίαμβο Σερβιανών σε ματς θρίλερ που έσπασε καρδιές

Share Button

Με ένα δεκάλεπτο ξέσπασμα στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ένας διπρόσωπος Θεσπρωτός επιβλήθηκε με 3-2 του σκληροτράχηλου Θρίαμβου Σερβιανών και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αυξάνοντας την διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ παράλληλα διατήρησε την επαφή με τις πρώτες θέσεις.

Ένας νωθρός, ασύνδετος, άχρωμος και αγνώριστος Θεσπρωτός μέχρι το 60ό λεπτό, μεταμορφώθηκε στο τελευταία μισάωρο και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πέτυχε εντυπωσιακή ανατροπή και έφθασε σε μια μεγάλη νίκη.

Το α’ημίχρονο

Με το… καλημέρα (2ο  λεπτό) ο Θεσπρωτός άγγιξε το γκολ αλλά το σουτ του Γκόλια μέσα από την μικρή περιοχή απέκρουσε ενστικτωδώς ο Αρχοντάκης.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι πρόσεχαν κυρίως τα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις.

Στο 10ό λεπτό ο Θρίαμβος απείλησε για πρώτη φορά αλλά το σουτ του Τσιαφίτσα μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κωνσταντάκου.

Στο 19ο λεπτό ο Μάριος Μπλέτσας (πρώην παίκτης του «πλατανόφυλλου») βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κωνσταντάκο αλλά προσπάθησε να «σκοτώσει» τον πορτιέρο του Θεσπρωτού αντί να πλασάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας έτσι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το δεύτερο μισό του α’ημιχρόνου κύλησε με τον Θεσπρωτό να έχει μια ανούσια εδαφική υπεροχή και να παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι πολύ απειλητικοί και δημιούργησαν άλλη μια ευκαιρία στο 29ο λεπτό με τον Κωνσταντάκο να αποσοβεί τον διαγραφόμενο κίνδυνο σε προσπάθεια του Μπλέτσα.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη, το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις με δραματική εξέλιξη και χιτσκοκικό φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 55ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Μάριου Μπλέτσα  οποίος σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα για να κάνει το 1-0.

Παρά τον αιφνιδιασμό και το σοκ από το γκολ, ο Θεσπρωτός είχε άμεση απάντηση και στο 63ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα ασύλληπτο σουτ του Χάρη Μπίκα έξω από την περιοχή.

Στο 65ο λεπτό, ο Γκόλιας με κοντινό πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία (προηγήθηκε απόκρουση του Αρχοντάκη σε πλασέ του Κωνσταντίνου) πέτυχε την ολική ανατροπή μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού σε ένα…. τρελό τρίλεπτο των γηπεδούχων.

Οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν κυνηγώντας την ισοφάριση αφήνοντας πολλούς χώρους στα μετόπισθεν τα οποία αξιοποίησε ο Θεσπρωτός. Στο 73ο λεπτό ο Μπάμπης Φούντζουλας με κοντινό πλασέ νίκησε τον Αρχοντάκη κάνοντας το 3-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και στο 81ο λεπτό μείωσαν σε 3-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιαφίτσα δίνοντας δραματικό τόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Θρίαμβος κυνήγησε και ένα τρίτο γκολ αλλά ο Θεσπρωτός άντεξε την πίεση και με τον Κωνσταντάκο στο 96ο να αποκρούει σωτήρια την κεφαλιά του Κωσταμένου πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Διαιτητής του αγώνα ο Νικόπουλος από την Κέρκυρα με βοηθούς τους Μιχαλά και Μίχο από τον ίδιο σύνδεσμο.

Θεσπρωτός: Κωνσταντάκος, Σουλιώτης (75΄Κωνσταντίνου Ε.), Πανταζής. Μπέρτσος, Σταυρίδης, Κωνσταντίνου Β., Φούντζουλας, Μπίκας, Γκόλιας (84΄ Τσάνης), Ευθυμίου, Γώγος.

Θρίαμβος Σερβιανών: Αρχοντάκης, Πάσχος (83΄Αλεξίου), Διαμαντόπουλος, Πολυχρόνης (70΄Ριστάνης), Βραχνός, Πάκος, Τσιαφίτσας, Μούτσιος, Μπλέτσας, Ηλίας, Τσουμάνης (70΄Κωσταμένος).

Στα άλλα παιχνίδια του 3ου ομίλου:
Λευκίμμη – Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας 1-1
Αχέρων Καναλακίου – Ναύπακτος 2-1
Τηλυκράτης – Κρόνος Αργυράδων 0-1
ΑΟ Φλωριάδας – Σούλι Παραμυθιάς 0-3 α.α.
Μακεδονικός Σιάτιστας – Γρεβενά Αεράτα αναβλήθηκε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Μακεδονικός Φούφα 12 24

2 Αχέρων Καναλακίου 12 23

3 Κρόνος Αργυράδων 12 23
4 Α.Ε. Λευκίμμη 12 22

5 Θεσπρωτός 12 22
6 Σούλι Παραμυθιάς 12 22

7 Ναυπακτιακός 12 20
8 Τηλυκράτης 12 18

——————————————-

9 Μ. Αλέξανδρος Καλ. 12 14
10 Θρίαμβος Σερβιανών 12 13
11 Μακεδονικός Σιάτιστας 11 5
12 Γρεβενά Αεράτα 11 2
13 ΑΟ Φλωριάδας 12 -1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *