Υπ. Περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Δημητρίου: “Και πάλι έκθετη η ηγεσία της Περ.Ηπείρου”

Share Button

Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» με δελτίο τύπου στις  5/1/2019 καυτηρίασε την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να μην συμμετέχει οικονομικά στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί το συντριπτικό ποσοστό των προτάσεων που προερχόταν από την Ήπειρο.

Τις προηγούμενες μέρες μάθαμε από τα ΜΜΕ ό τι ο Περιφερειάρχης κος Καχριμάνης, αμφισβήτησε τις αιτιάσεις μας και μάλιστα θριαμβολόγησε για τις επιτεύξεις του ΠΕΠ Ηπείρου. Όμως, ως γνήσιος κρατιστής, φρόντισε να το κάνει αναμειγνύοντας εντέχνως αποτελέσματα που αφορούν τους επιχειρηματίες με αποτελέσματα που αφορούν το δημόσιο, ποσά της Περιφέρειας με ποσά της κεντρικής διοίκησης και υλοποιημένα έργα με έργα υπό προκήρυξη.

Όμως τα στοιχεία δεν ψεύδονται και τα στοιχεία που μπορεί κανείς να δει στον δικτυακό τόπο της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Ηπείρου είναι διαφωτιστικά. Έτσι λοιπόν, το συνολικό ποσόν των προσκλήσεων του ΠΕΠ Ηπείρου για ιδιωτικές επενδύσεις που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι 23.465.000 ευρώ που έχει κατανεμηθεί σε 6 συνολικά προσκλήσεις. ΚΑΜΙΑ από τις προσκλήσεις αυτές δεν αφορά αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις. Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά την έναρξη υλοποίησης του ΠΕΠ Ηπείρου δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ υποστήριξη για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από την Περιφέρεια.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο κος Περιφερειάρχης παραπλανά εσκεμμένα τους επιχειρηματίες της περιοχής καθώς το ποσόν των 48.669.088 ευρώ  που ανέφερε, δεν αφορά μόνον επενδύσεις αλλά και έργα των φορέων του δημοσίου που άπτονται της επιχειρηματικότητας, δηλαδή χρήματα που το δημόσιο δίνει στο δημόσιο.

Επίσης, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι «Αποφάσεις Ένταξης των Περιφερειών: ΑΜΘ, Κ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β.Αιγαίου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Ν. Αιγαίου». Όπως βλέπει κανείς, η Ήπειρος απουσιάζει από τις εγκρίσεις.

Αναμένουμε λοιπόν από τον κο Περιφερειάρχη να πει την αλήθεια στους επιχειρηματίες που υπέβαλλαν τις προτάσεις τους στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» για τον λόγο που οι προτάσεις τους δεν εγκρίθηκαν, να εξηγήσει τι πρόκειται να κάνει για να καλύψει το ενδιαφέρον τους και να τους πει αν πρόκειται να αποζημιωθούν και με ποιόν τρόπο για τα χρήματα και τον χρόνο που διέθεσαν για την σύνταξη και υποβολή των προτάσεών τους οι οποίες απορρίφθηκαν με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, καλό θα είναι να πάψει να μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους (Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, Επιμελητήρια της Ηπείρου κλπ), να απαντά επωνύμως  στην κριτική που η παράταξή μας του ασκεί και να πληροφορείται καλύτερα από πού προέρχεται η κριτική αυτή. Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» θα φροντίσει να περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των προσωποκεντρικής διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *