Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παραμυθιάς: “Πολλά σχολεία θυμίζουν… “ψυγεία”

Share Button

Με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών επανήλθε στο προσκήνιο το κτιριακό ζήτημα των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου μας. Από την Τρίτη, που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά σχολεία θυμίζουν… «ψυγεία». Οι λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι δύο:

  1. Κάποια σχολικά συγκροτήματα είναι υπέργηρα, άνω των 45 ετών, χωρίς σύγχρονες υποδομές θέρμανσης και θερμομόνωσης, με αποτέλεσμα οι απώλειες θέρμανσης να είναι τεράστιες.
  2. Οι ανεπαρκείς πιστώσεις για πετρέλαιο θέρμανσης που αναγκάζουν τα σχολεία να κάνουν οικονομία για να φτάσει το πετρέλαιο μέχρι τον Απρίλιο…

Και οι δύο παραπάνω λόγοι αποκαλύπτουν την διαχρονική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις αλλά και από τις τοπικές αρχές που απλά αναμασούν τα επιχειρήματα του κεντρικού κράτους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση βέβαια δεν θυμηθήκαμε τώρα το θέμα αλλά το επισημαίνουμε σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς. Όπως ειδική μνεία έχουμε κάνει και σχετικά με την ελλιπή αντισεισμική θωράκιση κάποιων σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Επειδή βρισκόμαστε στο μέσον του Χειμώνα καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δημοτική Αρχή και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συντήρηση, αύξηση της χρηματοδότησης για πετρέλαιο) ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες μάθησης και εργασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών καθώς τα εργατικά σωματεία να μπουν μπροστά στον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολειά

Παραμυθιά 09/01/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *