Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Δημήτρη Δημητρίου στην Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Η παράταξη “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ” και ο επικεφαλής της Δημήτρης Δημητρίου, στα πλαίσια συναντήσεων ανά την Περιφέρεια Ηπείρου, βρέθηκεστην πόλη της Ηγουμενίτσας και της Παραμυθιάς όπου πραγματοποίησε τις κάτωθι επισκέψεις:

  • Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Σουλίου όπου συναντήθηκε με την Δήμαρχοκυρία Σταυρούλα Μπραΐμηκαι με Αντιδημάρχους.συζητώντας γύρω από θέματα ανάπτυξης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων του Δήμου. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε είχε να κάνει με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περιοχής,τα προβλήματα των δημοτών καθώς επίσης και την επόμενη μέρα του Δήμου. Ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών και για τους τρόπους με τους οποίους η Περιφερειακή Aρχή μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.

 

  • Επίσκεψη στονΟργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε.)όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Ανδρέα Νταή όπου ενημερώθηκε για την δράση και τις ανάγκες του λιμανιού, το οποίο αποτελεί μία σημαντική γέφυρα ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη. Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε:

“Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδος με την Ιταλία και τις Βαλκανικές χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας την πύλη εξόδου της χώρας μας προς την Ευρώπη. Όπως ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο, διακινούνται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 250.000 φορτηγά με βασικούς προορισμούς το Μπάρι, το Μπρίντιζι, την Ανκόνα, Βενετία, Τεργέστη και Ραβέννα, καθώς και το νησί της Κέρκυρας. Εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Παράταξη,δεσμευόμαστεστην ενίσχυση του Λιμένα στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξής του με στόχο να εγκαθιδρυθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου τόσο σε επίπεδο εμπορευματικού Λιμανιού καθώς και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

  • Επίσκεψη στον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χεκίμογλου και με μέλη του συλλόγου. Εκεί συζητήθηκαν θέματα για την πορεία, τα επίπεδα απασχόλησηςκαι ανάπτυξης του κλάδου καθώς επίσηςκαι θέματα σχετικά με τις ανάγκες ενίσχυσης ενός από τα βασικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της Π.Ε.Θεσπρωτίας και της Ελλάδος γενικότερα

Σχετικά, ο κ. Δημητρίου δήλωσε:

«Όπως μας ενημέρωσε ο σύλλογος, στον νομό Θεσπρωτίας δραστηριοποιούνται συνολικά 28 μονάδες παραγωγής και ένας ιχθυογεννητικός σταθμός. Η ετήσια ιχθυοπαραγωγή αγγίζει τους 12000 τόνους ετησίως. Συνολικά στην Θεσπρωτία απασχολούνται περίπου 410 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας και με τους ρυθμούς ανάπτυξης των μονάδων παραγωγής δημιουργούνται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομικά ανάπτυξη του Νομού. Η παράταξη ‘ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» αλλά και εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του Βιολόγου με ειδίκευση πάνω στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, θα σταθούμε στο πλευρό του συλλόγου και των εργαζομένων με στόχο να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν παγκοσμίου βεληνεκούς».

 

  • Στην συνέχεια της επίσκεψης της, ο κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες τουσυναντήθηκαν με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Γόγολο, περπάτησε στην πόλη και την αγορά της Ηγουμενίτσας καισυνομίλησαν με πλήθος κόσμου και ντόπιων επιχειρηματιών.

 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δημήτρης Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *