Ήττα-πισωγύρισμα για τον Θεσπρωτό,1-0 από τον κακό του δαίμονα Τηληκράτη

Share Button

Σε κακό δαίμονα του Θεσπρωτού εξελίσσεται ο Τηλυκράτης υποχρεώνοντας το πλατανόφυλλο σε εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι Λευκαδίτες φεύγουν με το τρίποντο στις αποσκευές τους από το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας έχοντας κερδίσει και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους.

Η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα και δεύτερη συνολικά απώλεια (μία ισοπαλία με τον Κρόνο Αργυράδων στην πρεμιέρα) αποτελεί πισωγύρισμα για τον Θεσπρωτό που χάνει πολύτιμο έδαφος.

Το α΄ημίχρονο

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν τα πατήματά τους και περιορίστηκαν σε παιχνίδι κέντρου με την δύναμη και το πάθος να κυριαρχούν και την μπάλα να παίζει…. περίεργα παιχνίδια στο λασπωμένο τερέν.

Οι γηπεδούχοι που παρατάχθηκαν για πρώτη φορά και με τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην αρχική ενδεκάδα (Νόνης, Πόζογλου, Τοπάλι) και χωρίς κλασικό επιθετικό (ο Γκόλιας ήταν στον πάγκο λόγω προβλήματος τραυματισμού) πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την συμπαγή άμυνα των Λευκαδιτών.

Η μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 28ο λεπτό με τον Συνοδινό να απομακρύνει την μπάλα στο φάουλ του Ευθυμίου από καλή θέση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Φούντζουλα μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε η μορφή του αγώνα με τους γηπεδούχους να πιέζουν αλλά να παρουσιάζουν χτυπητές αδυναμίες στην τελική προσπάθεια και να μην απειλούν την εστία του Συνοδινού.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν συμπαγείς στα μετόπισθεν και πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις κερδίζοντας παράλληλα τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Στην πρώτη του επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Θεσπρωτού, ο Τηλυκράτης άγγιξε το γκολ στο 52ο λεπτό αλλά ο Κωνσταντάκος αποσόβησε τον κίνδυνο σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μιχάλη.

Στο 67ο λεπτό ο Τόσκα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Κωνσταντάκο δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο γηπεδούχοι κυνήγησαν την ισοφάριση αλλά προσπαθούσαν να απειλήσουν με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ δεν αξιοποίησαν ούτε τις στημένες φάσεις.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη με την οποία πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αθανασίου από την Αρτα ο οποίος στο 82ο λεπτό απέβαλλε από τον πάγκο του Θεσπρωτού Δημήτρη Μουρούτη για έντονες διαμαρτυρίες σε υπόδειξή του.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Σουλιώτης (65ο Κωνσταντίνου Ε.), Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Μητσέλος, Φούντζουλας, Ευθυμίου, Πόζογλου, Μπίκας, Τοπάλι (57ο Κωνσταντίνου Β. (76ο Κατσέλης).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Συνοδινός, Πριονάς, Βασίλας, Καταγής Σ., Δημητρίου, Ιασωνίδης, Τσελάι, Τόσκα, Μιχάλης, Καταγής Γ. (65ο Χριστόγιαννης) , Φράγκος (77ο Περιστέρης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *