Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων – κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας-Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί

Share Button

Εξιχνιάστηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πλήθος διαρρήξεων – κλοπών που διαπράχθηκαν κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουλίου του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η μεθοδολογία δράσης των δραστών καθώς διακριβώθηκε ότι εισέρχονταν στους παραπάνω χώρους από ανασφάλιστα

παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων ή την νυκτερινή κατάκλιση αυτών, ενώ στις περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, εισέρχονταν με διάρρηξη.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2018 έως 28-07-2018, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις -74.000- ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες, διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:

* Δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού.

* Δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

* Τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

* Δύο κλοπές σε τροχοβίλες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά.

* Μία κλοπή σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *