Βραβεύτηκε ο αξιόλογος Θεσπρωτός φωτογράφος Αντώνης Παπαλάμπρου στην Πίτα του Ηπειρώτη (+εικόνες, +βίντεο)

Share Button

Νέα διάκριση για τον Θεσπρωτό φωτογράφο Αντώνη Παπαλάμπρου.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε τον κ.Παπαλάμπρου για τις πολλές δράσεις και τις ευαισθησίες του σε κοινωνικά θέματα και θέματα της καθημερινότητας στο περιθώριο της ετησίας εκδήλωσης “Πίτα του Ηπειρώτη” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ΣΕΦ στην Αθήνα.

Ο περιχαρής Παπαλάμπρου παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον έφορο Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστα Κωνσταντίνου, ενώ πόζαρε στον φωτογραφικό φακό παρέα με τα δύο παιδιά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα τη στιγμή της βράβευσης

Το who is who του Αντώνη Παπαλάμπρου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, καθώς οι γονείς μου είχαν μεταναστεύσει εκεί, από την Καλλιθέα Σουλίου.
Το έναυσμα για να ασχοληθώ με τη φωτογραφία το πήρα από τον πατέρα μου, που με τη μικρή ερασιτεχνική του φωτογραφική μηχανή, αποτύπωνε κάθε στιγμή της ξενιτιάς, αλλά πάντα αναλογιζόταν την πατρίδα. Την Ελλάδα μας, τη Θεσπρωτία μας …, τον τόπο που μεγάλωσε.
Επιστρέφοντας στην πατρίδα, όντας παιδί, και βλέποντας τις φωτογραφίες του, γεννήθηκε μέσα μου η επιθυμία να ασχοληθώ με τη φωτογραφία.
Από το 1988 έως το 1993 φοίτησα στο ΤΕΙ Πάτρας, στο τμήμα Μηχανολογίας.
Από το 1996 έως το 1998 φοίτησα στη σχολή κινηματογράφου και τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου στο τμήμα φωτογραφίας. Το 1999 επέστρεψα στον τόπο μου να ανοίξω το δικό μου στούντιο.
Παράλληλα με την επαγγελματική μου δραστηριότητα, από το 2016 έως 2018, ήμουν εκπαιδευτής φωτογραφίας στο Τμήμα Τέχνης Φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας και ενημέρωνα μαθητές Γυμνασίου για το επάγγελμα του φωτογράφου σε ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
΄Εχω υπάρξει μέλος σε διοικητικά συμβούλια, όπως στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Ηγουμενίτσας και το Φιλοπρόοδο Όμιλο Ηγουμενίτσας.
Στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας μου, έχω βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, όπως στους PWS, WPV, WPPI.
– 3 φορές με πρώτο βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς στις κατηγορίες OPEN, WEDDING DETAILS, JOURNALIST
– δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό στην κατηγορία PRE WEDDING
-5 φορές με το τρίτο βραβείο στις κατηγορίες ALBUM OPEN, OPEN και DETAILS και
– 4 φορές διακρίθηκαν φωτογραφίες μου σε αμερικανικό διαγωνισμό, με SILVER AWARD
Η αγάπη μου όμως για τη φωτογραφία και η θέληση για κοινωνική προσφορά με έκαναν να λάβω μέρος σε δράσεις ευαισθητοποίησης με κοινωνικά μηνύματα, αναδεικνύοντας καθημερινά προβλήματα της πόλης μας
Η φωτογράφιση, με θέμα «ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΑΜΈΣΩΣ», το 2015 και σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΚΙΒΩΤΌΣ ΕΞΈΛΙΞΗΣ», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αναπηρίας, έλαβε το πρώτο βραβείο και προβλήθηκε στο ΚΡΗΤΗ TV. Στόχος της ήταν η ανεμπόδιστη πρόσβαση και διαβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.
Παρόμοιο θέμα είχε και η φωτογράφιση που κάναμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του τόπου μας, Θωμά Λιώλιο, όπου αποσπάσαμε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό PWS. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ότι άνθρωποι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι έχουν όνειρα και ψυχή ελεύθερη…
Μεγάλη τιμή ήταν και η συμμετοχή μου στη φωτογράφιση μόδας, με το τρίτο βραβείο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας – «ΣΤΟΡΓΗ», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας και με τους συναδέλφους μου φωτογράφους Ρούμπη Τάσο, Μασούρα Χρήστο, Δήμου Απόστολο και Σακαρέλη Βασίλη.
Με ανάλογη ευαισθησία, το Δεκέμβριο του 2018, δημιουργήσαμε ένα μουσικό βίντεο, σε συνεργασία με τη λογοθεραπεύτρια Ηρώ Στεφάνου και το μουσικό Άρη Μπέλλο. Πρόκειται για ένα βιντεοκλίπ, σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λιβαδίτη. Αναδείξαμε το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στην ίση μεταχείριση μέσα στην κοινωνία, και θεωρώ πως το πετύχαμε, καθώς το βίντεο αυτό προβλήθηκε πανελλαδικά μέσα από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ιδιαίτερη φωτογράφιση για εμένα, που μου έδωσε και το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό, ήταν η συμμετοχή μου στην Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας του Νομού Θεσπρωτίας. Μια ιδέα της συντονίστριας της Ομάδας κας Τζάνη Ανθούλας, που ήθελε να παρουσιάσει τις καθημερινές δυσκολίες μιας μητέρας που θηλάζει, καθώς και την αντιμετώπιση του κόσμου βλέποντάς την σε δημόσιους χώρους. Αναδείξαμε με το φακό, με έντονο τρόπο, την απαξίωση και τα επικριτικά βλέμματα των ανθρώπων στη θέα μιας θηλάζουσας μητέρας, περνώντας το μήνυμα ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να αποτελεί θέαμα για τους γύρω, αλλά φυσική κάλυψη των αναγκών του βρέφους, γι΄ αυτό και πρέπει να πάψει να είναι ταμπού. Η φωτογράφιση, με θέμα «ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας Εορτασμού Μητρικού Θηλασμού, που πραγματοποιείται ταυτόχρονος πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός, σε πάνω από 50 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η φωτογράφιση είχε μεγάλη απήχηση και, εκτός των βραβείων, ευαισθητοποίησε μεγάλο μέρος κόσμου, ενώ παράλληλα, προβλήθηκε με συνέντευξη στην ΕΤ3, το Βήμα ΤV και σε εφημερίδες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *