Το Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας στο πλευρό των αγροτών που βρίσκεται ξανά στους δρόμους

Share Button

Στο πλευρό της αγροτιάς, που βρίσκεται ξανά στους δρόμους!

* Ενάντια στην αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης

τις διώξεις και την τρομοκρατία

* Εμπρός για «αγροτικά μπλόκα» όχι επετειακά, αλλά πραγματικά εργαλεία πίεσης και νίκης

Πριν προλάβουν οι αγρότες να στήσουν καλά-καλά το μπλόκο τους στη Νίκαια της Λάρισας, ασκήθηκαν δικαστικές διώξεις σε βάρος 10 αγροτών. Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση ποινικοποίησης των αγροτικών συνδικαλιστικών αγώνων, με στόχο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τους αγώνες.

Η αγροτική παραγωγή της χώρας (παραδοσιακές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, αλιεία) διαλύεται, θυσιάζεται για την κερδοφορία λιγοστών ντόπιων, αλλά και ξένων συμφερόντων.

Το αγροτικό εισόδημα έχει καταρρακωθεί, οι φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές γονατίζουν και τα πιο κερδοφόρα αγροτικά νοικοκυριά, οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις εξαφανίζονται από τα βιβλιάρια πριν καλά-καλά τις δούμε. Το κόστος παραγωγής, αυξάνεται σταθερά και αλματωδώς, με το κόστος ενέργειας να έχει αυξηθεί πάνω από 65% μόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι ώστε για το πετρέλαιο ο έλληνας αγρότης να πληρώνει 330€ ανά χιλιόλιτρο ενώ ο Ισπανός 78 € και ο Γάλλος 108€. Μετά απ΄ όλα αυτά μας κατηγορούν κιόλας γι έλλειψη… ανταγωνιστικότητας !

Η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας θυσιάζεται για χάρη της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εισαγωγών που σαρώνουν τη χώρα. Το «καρτέλ» του γάλακτος που αποδεκάτισε την ελληνική αγελαδοτροφία, έχει βάλει τώρα στο στόχαστρό του την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Με την κρατική υποστήριξη, οι γαλακτοβιομηχανίες από την μια μεριά κατεβάζουν την τιμή του γάλακτος σε επίπεδα που κάνουν απαγορευτική την παραγωγή του και από την άλλη νοθεύουν και την ντόπια παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με γάλατα εισαγωγής.

Όχι δεν είναι ουρανοκατέβατη αυτή η αντιαγροτική πολιτική. Αποτελεί μια απολύτως μεθοδευμένη προσπάθεια αρπαγής του αγροτικού μόχθου που μετατρέπει το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό σε δούλο της βιομηχανίας και τον οδηγεί τελικά στην εξαφάνισή του. Θεματοφύλακες αυτής της πολιτικής είναι η ΕΕ-με την ΚΑΠ, που καθορίζει επακριβώς τις προτεραιότητες και που όλο τυχαία (;) εξυπηρετούν τις Βορειοευρωπαϊκές χώρες – μαζί φυσικά με τις ελληνικές κυβερνήσεις, που διαχρονικά κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι σε αυτόν το τόπο τα συμφέροντα των εισαγωγέων κυριαρχούν έναντι των ντόπιων παραγωγών. Υποτέλεια και εξάρτηση τα χρόνια κουσούρια τους.

Η αντίσταση σ’ αυτή τη στρατηγική του αφανισμού απαιτεί από μεριά του αγροτικού κόσμου ισχυρά συνδικαλιστικά όργανα, αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές αγροτών, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις και συλλογικές δράσεις για την προάσπιση του αγροτικού εισοδήματος. Απαιτείται το ξεγάντζωμα από τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που αποτέλεσαν το τυράκι στη μεγάλη φάκα της διάλυσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας, αλλά και από τους παλιούς και νέους αγροτοπατέρες, που δουλειά τους είναι να σπέρνουν αυταπάτες. Αυτούς που τρυπώνουν τώρα στις λίστες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εξαργυρώνοντας τη μέχρι τώρα «δράση» τους.

Σε τίποτε δεν διαφέρουν τα αιτήματα της αγροτιάς από τα αιτήματα των άλλων εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. O αγώνας της αγροτιάς έχει τη συμπαράσταση όλων των άλλων εργαζομένων που ζουν την ίδια ζοφερή πραγματικότητα και μαστίζονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και κανένας αντιδραστικός «κοινωνικός αυτοματισμός» δεν πρέπει να επιτραπεί.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις διώξεις, τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών και εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα και τις διεκδικήσεις τους.

> Κάτω η αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ολιγαρχίας

> Να ικανοποιηθούν πλήρως τα άμεσα αιτήματα της αγροτιάς

> Μπροστά στο φάσμα της καταστροφής μοναδική διέξοδος οι καλά οργανωμένοι ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες

> Τίποτα δεν χαρίζεται – Οργάνωση – Αντίσταση -Αγώνας

> Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά-Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά

Ηγουμενίτσα 7-2-2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *