Ξέφραγα αμπέλια τα περισσότερα σχολεία της Ηγουμενίτσας-Σοβαρό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον διευθυντή

Share Button

Ένα βίαιο περιστατικό, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος στην Ηγουμενίτσα, έρχεται να αναδείξει τις τρομακτικές ελλείψεις των σχολικών ιδρυμάτων της πόλης στον τομέα της φύλαξης το οποίο έχει ενταθεί και επιδεινωθεί μετά την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων.

Θύμα της τελευταίας επίθεσης, που καταγράφηκε την Πέμπτη το πρωί ήταν ο διευθυντής σχολείου ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει αγνώστους οι οποίοι βρισκόταν στον προαύλιο χώρο εντός του σχολικού συγκροτήματος δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το θύμα της επίθεσης κατήγγειλε το περιστατικό και η αστυνομία κινούμενη αστραπιαία προχώρησε στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν απασχολήσει παλιότερα τις αρχές για παρόμοια περιστατικά.

 

 

 

 

1 response on Ξέφραγα αμπέλια τα περισσότερα σχολεία της Ηγουμενίτσας-Σοβαρό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον διευθυντή

  1. Η βία απ ότι φαίνεται δεν μας ξεχνά, όσο και αν την σιχτιρίζουμε . Η ελληνική πολιτεία και κοινωνία λόγω της ανεκτικότητας και της διαχρονικής ανοχής στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ωμότητας των φαινομένων βίας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με φαινόμενα άσκησης βίας για τη βία. Μια βία πολυεπίπεδη που διαχέεται και εκδηλώνεται πλέον σε όλο τον κοινωνικό ιστό έχοντας σπάσει όλους τους οικογενειακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς φραγμούς που περιόριζαν την εξάπλωσή της πέραν των επιρρεπών σε παραβατικές συμπεριφορές και κακόβουλες εγκληματικές δραστηριότητες. Απαιτείται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ολοκληρώσουν και να εφαρμόσουν ένα μακροχρόνια σχεδιασμό, που θα τύχει της αποδοχής των πολιτών και θα στηρίζεται στην συνεργασία των κοινωνικών φορέων ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα βίας που δεσπόζουν στην επικαιρότητα τρομοκρατώντας και ταλαιπωρώντας αφάνταστα όλους όσους σε καθημερινή βάση την υφίστανται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *