Στην 8η θέση Πανελληνίως το CO2duino του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας!

Share Button

Tο project με όνομα CO2duino κατέκτησε την 8η θέση στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες κατασκευών και πειραμάτων φυσικών επιστημών με θέμα “Skills for the Future” και την 1η αναπληρωματική θέση για το φεστιβάλ Science on stage της Πορτογαλίας.

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο project, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την υπομονή και συμπαράσταση που έδειξαν καθώς και στον εξαιρετικό συνάδελφο φυσικό, μόνιμο συνεργάτη και υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κο Νούση Βασίλειο που χωρίς την αγάπη την υπομονή και το ενδιαφέρον του για την διάδοση των φυσικών επιστημών όλα θα φάνταζαν δύσκολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το project CO2duino χρησιμοποίησε την μικρουπολογιστική “ρομποτική” πλατφόρμα Arduino και αντιμετώπισε προβλήματα (μετρήσεις διοξειδίου του άνθρακα κλπ) με αυξημένο βαθμό ενσωμάτωσης των Φυσικών Επιστημών της Τεχνολογίας των Μαθηματικών και της Μηχανικής και ως εκ τούτου δεν εντάσσεται στην κατηγορία απλών ρομποτικών κατασκευών με παιγνιώδη προσανατολισμό (τύπου Lego) που είναι κατάλληλα για μικρότερες ηλικίες. Στο project CO2duino οι μαθητές σε ομάδες μελέτησαν την ταχύτητα διάδοσης του ήχου στον αέρα παρουσία αυξημένης ποσότητας CO2 καθώς και την διαφοροποίηση της συγκέντρωσης του ίδιου αερίου παρουσία φυτικών οργανισμών. Επίσης κατασκεύασαν μινι μετεωρολογικό σταθμό με δυνατότητες μέτρησης ατμοσφαιρικής πίεσης θερμοκρασίας υγρασίας αλλά και CO2 ο οποίος θα εγκατασταθεί σε λίγες μέρες στο σχολείο μας με δυνατότητα εμφάνισης μετρήσεων στο internet!.

Η ομάδα του project CO2duino αποτελείται απο τους: Αλεξίου Άλκηστη, Γούλα Φώτιο, Δημητρίου Ηλία, Ζουριδάκη Ξανθή, Ζουριδάκη Μαρία, Καρρά Ιωάννη, Κολιούση Παναγιώτη, Κολλιάκη Χριστόφορο, Μπέζα Χρήστο, Νάκο Ευάγγελο, Πανταζή Χαρίση, Σακαρέλη Μαρία, Σβεντζούρη Αριστοτέλη και Σοροβάκου Ζωή.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αρχικές συμμετοχές ήταν περίπου 50 σχολικές μονάδες πολλές από τις οποίες ήταν πρότυπα σχολεία και κολέγια με υψηλής ποιότητας εργαστηριακό εξοπλισμό και στην τελική φάση επελέγησαν 28 από τις οποίες την 8η θέση κατέλαβε το σχολείο μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!

Ο Δντης του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας
Μητσιώνης Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *