Οι πρώτοι επτά (7) υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Ζάψα στην Θεσπρωτία

Share Button

Τους επτά (7) πρώτους υποψηφίους με τον συνδυασμό “Κοινό Ηπειρωτών” παράλληλα με τις βασικές προγραμματικές του θέσεις παρουσίασε την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Ζάψας.

Με την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, το «Κοινό των Ηπειρωτών» έκλεισε έναν πρώτο κύκλο παρουσιάσεων και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, πριν αρχίσει την παρουσίαση των προγραμματικών της αξόνων, προϊόν ευρείας διαβούλευσης με τους φορείς της Ηπείρου.
«Η επιλογή να κλείσει αυτός ο κύκλος στη Θεσπρωτία έγινε γιατί πιστεύω ακράδαντα πως η Θεσπρωτία, με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την ανάπτυξη των διαμετακομιστικών υποδομών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον μοχλό που θα ανεβάσει ολόκληρη την Ήπειρο στο επόμενο επίπεδο», ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ζάψας, σε συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που θα φέρει η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι, όπως και η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου, τονίζοντας πως η περιοχή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Ο Νομός Θεσπρωτίας είναι η πύλη εισόδου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ένα μεγάλο λιμάνι στο οποίο φτάνουν χιλιάδες επισκέπτες. Είναι στοίχημα για εμάς να μην φεύγουν από τούτο τον τόπο χωρίς να θαυμάσουν τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως τα Γίτανα, την Φωτική αλλά και τα νεώτερα μνημεία του νομού όπως είναι τα παλιά γεφύρια καθώς και η εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακοί οικισμοί.»
Βέβαια, δεν μπορεί να μιλάμε για τουρισμό, αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα έλεγχος σε όλες τις δραστηριότητες, πλήρες δίκτυο ύδρευσης Αναφέρθηκε σε ελλείψεις, ειδικά σε επίπεδο οδικών υποδομών, στην ανάγκη ενίσχυσης του τουρισμού, δίνοντας έμφαση στους προορισμούς της Πέρδικας και των Συβότων και στον πρωτογενή τομέα, κάνοντας ειδική αναφορά στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κλάδο και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
«Όλα αυτά πρέπει να τύχουν της προσοχής της Περιφέρειας, αν θέλουμε να μιλάμε για ισόρροπη ανάπτυξη και όχι για μετατροπή της Θεσπρωτίας σε «προθάλαμο αναμονής» για ανθρώπους και προϊόντα με προορισμό είτε την ενδοχώρα είτε την Ευρώπη. Η Θεσπρωτία θα πρέπει να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επωφεληθεί από την γεωστρατηγική της θέση και απ’ όσα απλόχερα της χάρισαν η γη και η θάλασσα.
Αυτό θέλουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, για την δυτική πύλη της χώρας, και αυτό θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε στο πρόγραμμά μας, ελπίζοντας να έχουμε συμπαραστάτες τους πολίτες της Θεσπρωτίας», κατέληξε ο κ. Ζάψας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Ελευθερία Ντάφλου, Οικονομολόγος, απόφοιτη Πανεπιστημίου Εσσεχ με μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία και Οικονομική Ανάλυση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δημήτρης Σακαρέλης, Γεωπόνος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σουλίου

Παύλος Παπαρούνας, Ταχυδρομικός Υπάλληλος, σπούδασε Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο ΕΑΠ Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Μιχάλης Τζομάκας, Ιατρός, Επιμελητής Α’-Γενικός Οικογενειακός γιατρός Κ.Υ.Παραμυθιάς

Χρυσοβαλάντης Κολιομίχος, νέος αγρότης, απόφοιτος ΤΕΕ ΠΛηροφορικής από την Κεστρίνη Φιλιατών

Λαμπρινή Γιώγου, Γεωλόγος

Σπύρος Τζάφος, Μηχανολόγος-Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, Μ/Π στους τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην πράσινη ενέργεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *