Β.Γιόγιακας: «Να δοθούν νέες θέσεις διδασκόντων για το Τμήμα στην Ηγουμενίτσα»

Share Button

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις 20 θέσεις διδακτικού προσωπικού που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

«Φημολογείται ότι το Τμήμα της Ηγουμενίτσας δε θα πάρει ούτε μια από τις 20 θέσεις διδασκόντων που πρόκειται να μοιραστούν με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Ακούγεται μάλιστα ότι κάποιες από τις θέσεις αυτές θα δοθούν σε αυτοδύναμα τμήματα, όταν στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι αυτές πρέπει να καλύψουν  κατά προτεραιότητα τα μη αυτοδύναμα Τμήματα, όπως αυτό της Ηγουμενίτσας. Αυτό άλλωστε λέει ξεκάθαρα και ο νόμος.

Για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα το φθινόπωρο του 2020 πρέπει να πάρει νέες θέσεις διδασκόντων σε αυτή την κατανομή, αφού από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την τοποθέτηση των καθηγητών μπορεί να χρειαστεί και πάνω από ένας χρόνος.

Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε αν και πότε θα δοθούν νέες θέσεις!

Ζητούμε να δοθούν σε αυτήν την κατανομή θέσεις στο Τμήμα της πόλης μας, ώστε να είναι κατάλληλα στελεχωμένο για να λειτουργήσει το 2020.

Και αυτό θα ζητήσω και με επιστολή μου στην Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *