Ο ιστορικός Θεσπρωτός πανηγυρίζει την άνοδο στην Football League!!-Εριξε στο καναβάτσο τη Νίκη Βόλου με δύο γκολ του Μπίκα

Share Button

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: ο ιστορικός Θεσπρωτός επικράτησε με 2-0 της Νίκης Βόλου και με συνολικό σκορ 3-0 πανηγύρισε πανάξια την άνοδο στην επαγγελματική Football League για πρώτη φορά στην 71χρονη ιστορία του σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της ομάδας που κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα.

Σε ένα ματς που στην περισσότερη διάρκειά του δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, το πλατανόφυλλο έκανε πάνω στο χορτάρι περισσότερα σωστά πράγματα από τη Νίκη τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα, αξιοποίησε μία από τις λίγες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και κάπως έτσι έφτασε στην ιστορική άνοδο.

Κυρίαρχα συστατικά του παιχνιδιού ήταν η έλλειψη ρυθμού, η πολλή ένταση από το πρώτο κιόλας λεπτό, η νευρικότητα, οι δυνατές μονομαχίες και τα αρκετά σκληρά φάουλ.

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, με τον Δημήτρη Μουρούτη να βγαίνει μεγάλος νικητής στη μάχη της σκακιέρας των πάγκων.

Το α’ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο ως προς την κατοχή και τις φάσεις, αλλά και με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή ως αποτέλεσμα του άγχους των δύο ομάδων. Η Νίκη προσπάθησε να παίξει πιο στρωτά τη μπάλα, ενώ ο δε Θεσπρωτός επέλεξε να κλείσει τις γραμμές τις και να στοχεύσει κυρίως στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων έχοντας ως προίκα και παρακαταθήκη το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Το πλατανόφυλλο ευτύχησε στην πρώτη φορά που πλησίασε με αξιώσεις στην εστία του Αποστολίδη να πετύχει γκολ με τον Μπίκα και να πάει στα αποδυτήρια έχοντας ένα σημαντικό μαξιλαράκι ασφαλείας

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του ματς σίγουρα βελτιώθηκε, ενώ η Νίκη όπως άλλωστε αναμενόταν καθώς πλέον χρειαζόταν δύο γκολ για την πρόκριση, εμφανίστηκε στο γήπεδο πιο αποφασισμένη και κινητική κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης.

Όσο η ώρα περνούσε και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν τις 2-3 σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, ο Θεσπρωτός διαχειριζόταν όλο και πιο άνετα το υπέρ του σκορ πάντως, φτάνοντας και σε ένα δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μπίκα λίγο πριν τη λήξη.

Το φιλμ του αγώνα

3ο Εμμεσο φάουλ της Νίκης μέσα από την μεγάλη περιοχή περνά ανεκμετάλλευτο

26ο Ο Πόζογλου έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

45ο Ο Χάρης Μπίκας με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή κεραυνοβολεί τον Αποστολίδη κάνει το 1-0 και βάζει φωτιά στις εξέδρες.

48ο (45+) Ο Ιορδανίδης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο.

53ο Κεφαλιά του πανύψηλου Μαντζίρη από καλή θέση μέσα από την περιοχή πάνω από το δοκάρι

54ο Φάουλ του Μπίκα, γυριστή κεφαλιά του ξεχασμένου Πόζογλου μέσα από τη μικρή περιοχή έδιωξε με υπερένταση ο Αποστολίδης.

62ο Ο Κωνσταντάκος σε ετοιμότητα διώχνει το σουτ την μπάλα σε σουτ του Βουκομάνοβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή.

74ο Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Νίκη. Πλασέ του μέσα από την περιοχή η μπάλα περνάει ξυστά από το δοκάρι..

86ο Ο Χάρης Μπίκας με κοντινό πλασέ πετυχαίνει το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο και υπό καταρρακτώδη βροχή.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Πανταζής, Κωνσταντίνου Βας., Νόνης, Σταυρίδης, Κασαρατέ, Ευθυμίου (85ο Μητσέλος), Κωνσταντίνου Βαγγ., Γώγος (75ο Φούντζουλας), Μπίκας, Πόζογλου (88ο Γκόλιας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Μετούσι (46ο Ντινιοτάκης), Τσεμπερίδης (76ο Τσιώλης), Μέτσε (39ο λ.τρ. Ιορδανίδης), Ρόβας (57ο Βουκομάνοβιτς), Δερμιτζόγλου, Μαντζίρης, Κέρι.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *