Το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας αναδείχθηκε στην προεκλογική περιοδεία του Αλεξ. Καχριμάνη

Share Button

Το πλήθος έργων και των παρεμβάσεων που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί κατά περιοχή, αναδείχθηκαν κατά την περιοδεία του νυν και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στους δήμους Φιλιατών και Ηγουμενίτσας.

Στους Φιλιάτες ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σε συναντήσεις με κατοίκους της κωμόπολης αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιήθηκαν προκειμένου να βελτιωθούν οι υποδομές, στη συνεργασία που υπήρχε με το Δήμο για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, σε έργα για τη συντήρηση – αναστήλωση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων (Γηρομερίου και Καμίτσανης), ως και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καλαμά.

Στο Μαργαρίτι, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η ολοκλήρωση του αναδασμού, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει πως με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην αιρετή Περιφέρεια, είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αρδευτικού που ήταν ένα από τα «βαλτωμένα» έργα, εξασφαλίστηκαν νέες πιστώσεις και πλέον είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία του αναδασμού.

Κατά τις επισκέψεις και τις συναντήσεις στην παραλιακή ζώνη Πέρδικα – Σύβοτα – Πλαταριά, αναδείχθηκε η ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας στην άνοδο του τουρισμού και στη σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών που αναμένεται με την ολοκλήρωση των αποχετεύσεων και των βιολογικών καθαρισμών. Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις νέες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ευρύτερη περιοχή, ώστε να βελτιωθεί η ασφαλής πρόσβαση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το έργο διαπλάτυνσης και κατασκευής δύο κόμβων στην Πλαταριά προς Σύβοτα με προϋπολογισμό 3,75 εκ. ευρώ.

Ο νυν και εκ νέου Περιφερειάρχης σε συναντήσεις με παραγωγούς τοπικών προϊόντων, τόνισε πως θα συνεχιστεί και την επόμενη περιφερειακή περίοδο η επιτυχημένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας για συντονισμένη προβολή των ποιοτικών ηπειρωτικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *