Σπύρος Παππάς: “Η νίκη την Κυριακή θα είναι συντριπτική και μεγαλειώδης”-Τι είπε ο Δήμαρχος Φιλιατών στην κεντρική προεκλογική ομιλία

Share Button

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι

Φίλες και Φίλοι

Αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες σύμμαχοι και συμπαραστάτες στον καθημερινό μας  αγώνα τα τελευταία πέντε χρόνια σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την συγκλονιστική και ανεπανάληπτη σημερινή σας παρουσία η οποία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα μεγάλης νίκης που με τη δική σας νέα ισχυρή εντολή ξεκινάμε τη δεύτερη δημοτική περίοδο.

Δεν ξεχνάμε! ότι καθόλη την διάρκεια της Δημοτικής μας θητείας ήσασταν δίπλα μας  κάτι που επιβεβαιώσατε με την καθολική παρουσία σας σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σας ευχαριστούμε και σας τιμούμε για την εγκάρδια υποδοχή και την ανταπόκριση που βρήκαμε από τους κατοίκους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων που επισκεφτήκαμε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Είχαμε την ευκαιρία και την αξιοποιήσαμε, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, για να σας παρουσιάσουμε το έργο που επιτελέσαμε  καθώς και τους στόχους που προτάσσουμε για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Ακούσαμε τις προτάσεις και τις ανησυχίες σας για το μέλλον του τόπου μας και ενσωματώσαμε αρκετές από αυτές στο πρόγραμμά μας, όπως θα ακούσετε στην συνέχεια της ομιλίας μου.

 Με τις πράξεις και το λόγο μας ενώσαμε την κοινωνία και η σημερινή σας παρουσία μας δίνει νέα ισχυρή εντολή, να συνεχίσουμε το έργο μας.

Δεν θυμόμαστε τους πολίτες κάθε τέσσερα χρόνια, είμαστε πάντα δίπλα σας σε ότι μας χρειαστείτε προσπαθώντας με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν.

Νοικοκυρέψαμε το σπίτι ξεπερνώντας τις υποχρεώσεις του χτες.

Δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα και πιεστικά προβλήματα.

Μιλήσαμε πάντα με ειλικρίνεια προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου.

Κάναμε απλούστερη και αποτελεσματική την σχέση πολιτών  – Δήμου.

Βάλαμε γερές βάσεις για το αύριο και μαζί θα συνεχίσουμε  και θα ολοκληρώσουμε με μεγάλη προσπάθεια όλα όσα ξεκινήσαμε.

Τολμήσαμε – σχεδιάσαμε  – υλοποιούμε το αύριο του Δήμου μας.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην επόμενη δημοτική περίοδο ο τόπος μας θα κάνει πολλά βήματα προς το μέλλον.

Και από αυτό το βήμα στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής.

Αυτό το εγγυάται η εξειδικευμένη γνώση, η εμπειρία   που σε συνδυασμό με την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδείξαμε καθόλη την διάρκεια της ενασχόλησής μας με τα κοινά καθώς και η περίσσεια θέληση και ορμή για προσφορά στον τόπο που υπάρχει σε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και ιδίως στους νέους που επάξια βρίσκονται και συμπληρώνουν μαζί με τους παλαιότερους συμβούλους το σημερινό δυνατό, ικανό και άξιο δημοτικό μας συνδυασμό.

Να είστε σίγουροι ότι όποιους και αν επιλέξετε άξια θα σας υπηρετήσουν. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας στο ακέραιο και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στις πιο υψηλές προσδοκίες σας.

Μας  τιμήσατε με την ψήφο σας τον Μάη του 2014  όπως μας τιμάτε και με την σημερινή παρουσία σας. Την εμπιστοσύνη σας την κάναμε έργο.

Είμαι σίγουρος ότι η νίκη, την προσεχή Κυριακή,  και με τη δική σας ψήφο θα είναι συντριπτική  και μεγαλειώδης.

Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είδαμε και ακούσαμε πολλά:

Από τους πολίτες κυρίως λόγια καλά και με κριτική διάθεση προς ένα καλύτερο αύριο για αυτό και ενσωματώσαμε πολλές από τις προτάσεις τους στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Να είστε βέβαιοι ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις υποσχέσεις μας όπως  πράξαμε  και με τις προηγούμενες.

Από τους αντιπολιτευόμενους  συνδυασμούς όμως καθώς και από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών τους δεν ακούσαμε τίποτε το χρήσιμο. Στείρα αρνητική κριτική με το σύνθημα « φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς ».

Προσπαθούν μάταια όμως να μηδενίσουν το έργο μας και να παραπλανήσουν τους πολίτες, με σκοπό να υφαρπάξουν τη ψήφο τους.

Στο αντιπολιτευόμενο συνδυασμό φιλοξενούνται και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι από την δική μας την δημοτική παράταξη οι δυο εκ των οποίων δοκιμάστηκαν σε θέσεις ευθύνης και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που τους ανατέθηκαν. Για τον τρίτο δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στα δικά του θέλω.

Αξιοποιώ όμως την ευκαιρία για να τους καλέσω για τελευταία φορά να παραιτηθούν και να παραδώσουν τις έδρες τους στον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκαν.

Το παράδοξο επίσης είναι ότι πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι που αντί να ντρέπονται και να κρύβονται  προσπαθούν  να  διχάσουν την κοινωνία, αναβιώνοντας καταδικασμένες τακτικές και πρακτικές του παρελθόντος που κάναμε πολλές προσπάθειες για να τις ξεπεράσουμε.  Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, η κοινωνία ενωμένη θα προχωρήσει μπροστά.

Όλοι οι προαναφερθέντες συνασπίστηκαν από κοινού σε ένα συνδυασμό που το μόνο που διατείνεται και επιθυμεί είναι οι πολίτες να διώξουν εμάς από την Δημοτική Αρχή και να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους στις θέσεις μας.

Αυτό όμως διαψεύδετε καθημερινά από την μαζική παρουσία των συμπολιτών μας σε όλες μας τις προεκλογικές συναντήσεις καθώς και από την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση που ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προεκλογική μας περίοδο.

Όλοι μαζί σήμερα αποδεικνύετε ότι το έργο μας θα  το συνεχίσουμε, με τη δική σας συγκατάθεση, και για την επόμενη Δημοτική περίοδο.

Οσο για αυτούς που αρνούνται να αντικρύσουν κατάματα την πραγματικότητα δεν έχουν παρά να αφιερώσουν μισή ώρα από το χρόνο τους για να διαβάσουν το προεκλογικό μας φυλλάδιο  και να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές καθώς και την απόσταση που πρέπει να διανύσουν για να συναντηθούν με την πραγματικότητα.

Ενδεικτικό της έλλειψης  των επιχειρημάτων και της απουσίας προτάσεων για το μέλλον του τόπου μας αποτελεί το προεκλογικό φυλλάδιο που διέμεινε ο αντιπολιτευτικός συνδυασμός « Μαζί ».

Σας προτρέπω να τα διαβάσετε  και θα διαπιστώσετε πόσο απροετοίμαστοι παρουσιάζονται και πόσο πίσω θα πάει ο τόπος με την έλλειψη εμπειρίας και γνώσης που με τα πολλά και ατέρμονα λόγια που ως μαθητευόμενοι μάγοι αναδεικνύουν στο πρόγραμμά τους.

Θα ήθελα εδώ να τονίσω ότι στη διάρκεια των τελευταίων ημερών εμφανίζονται πληροφορίες ότι αντιπολιτευόμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υπόσχονται, διορισμούς στο δημόσιο σε άνεργους νέους και νέες αντί ψήφων.

Πριν από πέντε περίπου χρόνια μας εμπιστευτήκατε τοποθετώντας μας στη διοίκηση του Δήμου Φιλιατών με βασικό σύνθημα ΄΄ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ΄΄ και την εμπιστοσύνη σας την κάναμε έργο.

Σήμερα πλέον ύστερα από πέντε χρόνια με το κεφάλι ψηλά κοιτώντας σας όλες και όλους στα μάτια ζητάμε νέα ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε την συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ολοκληρώσουμε τα έργα που σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε προς όφελος όλων των πολιτών, για ένα Δήμο ισχυρό – οικονομικά ανεξάρτητο – σύγχρονο, για ένα Δήμο της προόδου.

Για ένα δήμο καινοτόμο που θα παρέχει συνεχή και δωρεάν διασύνδεση με το διαδίκτυο προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης.

Για ένα Δήμο που φροντίζει για την αισθητική αναβάθμιση και την αξιοποίηση όλων των δημοτικών υποδομών καθώς και για την ενεργειακή αξιοποίηση τεχνολογιών { Φωτοβολταϊκών Πάνελ }  φιλικών προς το περιβάλλον που επιτρέπουν την μείωση της Δημοτικής δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια.

Για ένα Δήμο που καλύπτει και εξασφαλίζει τις βασικές υποδομές ύδρευσης από ίδιες πηγές  και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του τόπου μας.

Σήμερα στην κεντρική και  μεγαλειώδη προεκλογική μας συγκέντρωση και με την ευκαιρία της παρουσίασης των εκλεκτών υποψηφίων του συνδυασμού μας θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο έργο μας .

Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση του έργου που επιτελέσαμε, θέλω να σας διαβεβαιώσω για μια ακόμα φορά ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις  του συνδυασμού μας τηρήθηκαν στο ακέραιο. 

Με τις αρχές της παράταξης απαράβατες για διαφάνεια – ισονομία – χωρίς αποκλεισμούς – χωρίς αντίπαλους πολίτες – χωρίς διαχωρισμούς σε ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες- χωρίς εξαρτήσεις – χωρίς συναλλαγματικές, αλλά με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου.

Με την προσωπική παρουσία μας όπου οι περιστάσεις το απαιτούσαν και με το έργο μας καταφέραμε να εκφράσουμε και να ικανοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνικές απαιτήσεις και αυτή είναι ίσως  η μεγαλύτερη επιτυχία μας.

Απόδειξη για αυτό αποτελεί η συνεργασία μας με όλους τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων, τους πολιτιστικούς Συλλόγους , τις Αδελφότητες , τα κόμματα και κάθε κοινωνική συλλογικότητα που ζήτησε την υποστήριξή μας.

Εμείς στηριζόμενοι πάνω σε αυτές τις αρχές με εργατικότητα και αποτελεσματικότητα προχωράμε δυναμικά θεωρώντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες αποτελούν την γιορτή της Δημοκρατίας που σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο άνθησε και δημιουργήθηκε, και όχι έναν πόλεμο μεταξύ μας.

Είμαστε οι δικοί σας άνθρωποι – κάποιοι από εσάς, ενώνουμε την κοινωνία δεν εξυπηρετούμε την ματαιοδοξία, τον διχασμό και το προσωπικό συμφέρον

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση στο Δήμο, ξεκινήσαμε, με περίσσια θέληση και ορμή, τις προσπάθειες εφαρμογής των προεκλογικών μας  υποσχέσεων.

Αντιμετωπίσαμε ταυτόχρονα  τις τρέχουσες υποθέσεις και θέσαμε τις βάσεις για την σταδιακή επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ενίσχυση της οργανωτικής δομής και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών συνετέλεσε για να καταταγεί ο Δήμος στην τρίτη θέση πανελλαδικά ως προς την έγκαιρη και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Με τις αξίες της νοικοκυροσύνης και της αρχές της χρηστής διοίκησης πετύχαμε την εξυγίανση των οικονομικών ροών κάτι που καθημερινά πλέον απεικονίζεται στα στατιστικά δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών.

Μετά από πολλά χρόνια εμφανίζεται μια σταθερή και ομαλή ροή εσόδων και εξόδων σε όλα τα οικονομικά μας δεδομένα βελτιώνοντας ταυτόχρονα   την εισπρακτική εξόφληση των λογαριασμών προς το Δήμο καθώς και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς κάθε δικαιούχο.

Το τελευταίο το πετύχαμε αξιοποιώντας από την θέσπισή τους  τα προγράμματα ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έτσι κατορθώσαμε  να εξοφλήσουμε μεταξύ των άλλων  τις οφειλές προς τρίτους { π.χ. ΔΕΗ ( 600.000 ευρώ , ΧΥΤΑ Καρβουναρίου ( 200.000  ευρώ  ) Προέδρους Κοινοτήτων καθώς και όλες τις επιβεβαιωμένες οφειλές που με δικαστικές αποφάσεις πρωτοκολλήθηκαν στα δημοτικά μας μητρώα.

Ήδη έχει εξοφληθεί το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και υπολογίζουμε ότι έως το τέλος της Δημαρχιακής μας Θητείας θα  εξοφλήσουμε το σύνολο των οφειλών μας προς τρίτους.

Με τι κοινωνικές μας δομές που εμείς Δημιουργήσαμε { Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο }  αξιοποιήσαμε κάθε Ευρωπαϊκό, Εθνικό και Περιφερειακό πόρο κατορθώνοντας να καλύψουμε τις διατροφικές και ιατροφαρμακευτικές ανάγκες όλων των ανήμπορων και πασχόντων, από την κρίση, συμπατριωτών μας.

Παράλληλα ενισχύσαμε και επεκτείναμε το εύρος και το χρόνο εξυπηρέτησης των υπαρχόντων θεσμών { Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ. Ηλικιωμένων } για την στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας προς όλους όσους την χρειάζονται, ανεξάρτητα με το αν ήταν ενταγμένοι η όχι στα εν λόγω προγράμματα.

Σε έναν Δήμο με γερασμένο  πληθυσμό σταθήκαμε πραγματικά με αγάπη και φροντίδα δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Είμαστε περήφανοι για αυτούς μας φρόντισαν και μας μεγάλωσαν με στοργή στην παιδική μας ηλικία και τώρα τους το ανταποδίδουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Με τις  αθλητικές και λοιπές δημοτικές υποδομές δίνουμε καθημερνά διέξοδο στις αθλητικές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της νέων γενεών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πάνω από 100 παρουσιάσεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας που προσεγγίζει ήδη τους 60 μουσικούς που εκπαιδεύονται   μουσικά σε αυτήν καθόλη την διάρκεια του έτους.

Παράλληλα με αυτήν υπάρχει και το μουσικό μας Ωδείο από το οποίο έχουν λάβει μουσικό πτυχίο δεκάδες φερέλπιδες νέοι του τόπου μας.

Αντίστοιχες ενασχολήσεις έχουν και οι νέοι που καθημερινά αξιοποιούν είτε ατομικά είτε ομαδικά μέσα από τις ομάδες τους τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας.

Επιπλέον σε δεκάδες ανέρχονται οι διαλέξεις, οι ημερίδες και οι παρουσιάσεις ειδικών θεμάτων που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από εξειδικευμένους επιστήμονες στους τομείς των υγείας,  του πολιτισμού, του αθλητισμού των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων με κορυφαία την ημερίδα για την ανάπτυξη του τόπου όπου στις 07 Ιουλίου 2018 εκ μέρους του ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ που υπάγεται στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ παρουσιάστηκαν 14 επιστημονικές μελέτες από ισάριθμους ομιλητές στα πλαίσια της Ημερίδας με τίτλο:

Η συμβολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Φιλιατών.

Όμως όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι για την επόμενη δημοτική περίοδο σχεδιάσαμε και αναμένεται να υλοποιηθούν έργα που ξεπερνούν το ποσό των 6.000.000,00 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο ακατάπαυστα σχεδιάζονται ,μελετώνται, υποβάλλονται και εγκρίνονται έργα και  δράσεις που η Δημοτική μας  Αρχή ολοκληρώνει και συνεχίζει σε όλο το εύρος των Κοινοτικών και Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας.

Στους εν λόγω τομείς Κατορθώσαμε όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε στις υποσχέσεις μας, σε μια περίοδο που τα έσοδα του Δήμου, από την ΣΑΤΑ και τους υπόλοιπους πόρους ήτανε μειωμένα κατά τα δύο τρίτα σε σχέση με την προμνημονιακή περίοδο, αλλά και να φέρουμε στο δημοτικό ταμείο σημαντικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών, ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν σε συγκεκριμένα έργα καθόλη  την διάρκεια της έως τώρα θητείας μας.

Για το σκοπό αυτό επισκεφτήκαμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Υποδομών κ.α.

Στην έδρα του Δήμου στους Φιλιάτες ολοκληρώθηκαν έργα και δράσεις που αποτελούσαν και κάλυπταν διαχρονικά αιτήματα πολλών γενεών:

Συνοπτικά αναφέρουμε: την κατασκευή των αγωγών όμβριων υδάτων που ξεκινούν

Α> από το Ταχυδρομείο  Φιλιατών και φτάνουν στο περίπτερο της Πλατείας Κουφαλά  

Β> από το πρακτορείο Φιλιατών έως και την παραλία,

Γ> την ανάπλαση όλων των πλατειών της Πόλης,

Δ> Την κατασκευή αμφιθεατρικού χώρου στην Πλατεία Ταχυδρομείου,

Ε> την επέκταση του  Ηλεκτροφωτισμού σε πολλές γειτονιές της πόλης των Φιλιατών,

Ζ> Τις διανοίξεις δρόμων στο Νοσοκομείο Φιλιατών και σε πολλές άλλες γειτονιές της πόλης των Φιλιατών.

Ε> Την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού Καθαρισμού και την καθημερινή του λειτουργία το οποίο καθίσταται το πιο χρήσιμο έργο και όχι το πιο άχρηστο όπως κάποιοι μίζεροι συμπατριώτες μας το ονοματίζουν.

Την ίδια περίοδο πλήθος έργων εκτελούνται σε όλες τις Κοινότητες   του Δήμου Φιλιατών. Έργα οδοποιίας, τσιμεντοστρώσεις, πεζοδρόμια, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων ( Πλατείες, Σχολεία, Ναοί κ.α. )  διανοίξεις και επισκευές αγροτικών δρόμων, καθώς και έργα  άρδευσης και  ύδρευσης (Επισκευές και αντικαταστάσεις Αντλιοστασίων, αντικαταστάσεις χιλιάδων μέτρων εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, αντιπλημμυρικά, διευθετήσεις όμβριων υδάτων).

Το πρόταγμα μας ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΒΥΤΙΟ  ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ που σαν διαχρονικό αίτημα εζητείτο από τους  δημότες μας επετεύχθη.

Με λίγα λόγια δεν έχει μείνει κοινότητα που η δημοτική μας Αρχή να μην έχει στρέψει το ενδιαφέρον και να μην έχει επιβλέψει και εκτελέσει έργο που ήτανε απαραίτητο και αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της.    Πολλά από τα προαναφερθέντα έργα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού τομέα που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε πολλές περιοχές του τόπου μας.

Το δίλημμα φίλες και φίλοι είναι μπροστά μας και είναι πεντακάθαρο.

Ποιος ξέρει ; Ποιος μπορεί ; Ποιος θα πάει το Δήμο μπροστά ; Ποιος θα υλοποιήσει όσα σχεδιάσαμε ; Δώστε εσείς την απάντηση ηχηρή και ξεκάθαρη. Απάντηση ευθύνης και συνέπειας.

Πιο συγκεκριμένα το ποσό των 6.000.000 εκατομμυρίων ευρώ αφορά  συγκεκριμένες μελέτες  – προτάσεις, που αναφέρονται: στην αντικατάσταση  του εσωτερικό δικτύου ύδρευσης  της πόλης των Φιλιατών αξίας 2.000.000, στην επισκευή του οδικού δικτύου της πόλης των Φιλιατών αξίας 500.000 ευρώ αγροτική οδοποιία αξίας 1.500.000, στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Φιλιατών αξίας 900.000 ευρώ, σε παιδικές χαρές αξίας 200.000 ευρώ, αγορά μηχανημάτων αξίας 200.000, σε  δράσεις  leader, σε μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών κτιρίων, σε έργα συντήρησης και αποκατάστασης σε όλο το εύρος του του οδικού δικτύου του Δήμου μας, οι οποίες  εγκρίθηκαν και αναμένεται η δημοπράτησή  τους.

Διάνοιξη δρόμου Ελαίας – Γιτάνας με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και ιδιαίτερα του θεάτρου με εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Επίσης υποβάλλαμε μελέτη για την αξιοποίηση της Ιεράς Μονής Γηρομερίου με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας του θρησκευτικού τουρισμού.

Επιπλέον καταθέσαμε σημαντικές προτάσεις για την ένταξη του δήμου σε διακρατικά προγράμματα όπως π.χ. το πρόγραμμα Intereg, καινοτόμες δράσεις, δημιουργία μονοπατιών με περιπατητικές και ορειβατικές διαδρομές που στοχεύουν και αυτές στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στην επικράτεια του Δήμου μας καθώς και  μελέτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ελεύθερη πρόσβαση στο internet καθώς και προβολής δεδομένων μέσω του δικτύου έξυπνων πόλεων αναμένουμε την έγκριση τους από τους αρμόδιους φορείς.

Η ολοκλήρωση των  προαναφερμένων έργων και των δράσεων που συμπεριλαμβάνουν αφορούν  και την θητεία της επόμενης Δημοτικής Αρχής. Εδώ τίθεται το διακύβευμα και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες; Ποιος ξέρει και ποιος μπορεί να υλοποιήσει όλο αυτόν το σχεδιασμό;  Εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε και διεκδικούμε και υλοποιούμε.

Επίσης  με την απόφαση 256/2018 του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων η υπό εκκαθάριση επιχείρηση «ΝΕ.Κ.Ε. ΔΗ.Φ» απαλλάχτηκε από πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 4.500.000 ευρώ που της είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων.

Η σημαντικότερη όμως συμβολή μας αφορά την προσπάθεια για την δημοπράτηση της μελέτη επέκτασης της Εγνατίας οδού από την θέση Λαδοχώρι στο συνοριακό φυλάκιο Μαυρομάτι  ποσού 4.900.000 ευρώ από  την« Εγνατία Οδό Α.Ε. »

Η αναμενόμενη κατασκευή και ολοκλήρωση του εν λόγου έργου μέσα στην επόμενη πενταετία θα θέσει τις βάσεις για την οικονομική ανάκαμψη και την τουριστική αξιοποίηση του πανέμορφου τόπου μας καθώς και την δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας με την Κέρκυρα.

Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο δίνοντας λύση σε βασικά έργα υποδομής και όχι σε βιτρίνες. Ο δρόμος αυτός δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως ο Δήμος έχει συνέχεια.

Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, δεν σας κρύβω ότι υπήρχαν βραδιές που δεν κλείναμε μάτι όμως δεν λυγίσαμε με μεθοδικότητα και εργατικότητα τα καταφέραμε.

Δεσμευόμαστε ότι στην νέα δημοτική περίοδο θα  εντάξουμε ακόμη πιο εντατικά, έργα  και δράσεις που εμπλουτίζουν την καθημερινότητά μας,  στους τομείς του  πολιτισμού ,του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Επίσης την επόμενη δημοτική περίοδο θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και σε έργα που θα αναμορφώνουν το αστικό τοπίο της έδρας του Δήμου. Αυτά θα αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά της προσδίδοντας την αίγλη που  ταιριάζει στο ιστορικό παρελθόν τη καθώς και τις μελλοντικές της προοπτικές.

Επιπλέον σχεδιάζονται αρδευτικά έργα  { στις περιοχές Σκάλας – Σκέφαρης – Κάμπο Σαγιάδας & Βρυσέλλας } που σε συνδυασμό με τα άλλα έργα που έγιναν  στον πρωτογενή τομέα ( Κτηνοτροφία – Γεωργία – Ιχθυοκαλλιέργειες )  ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, κάτι που πολύ εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε στο προεκλογικό μας φυλλάδιο

Θα πει κανείς από εσάς μα τα κάνατε όλα τόσο καλά και τέλεια; ΟΧΙ θα πω εγώ. Δεν είμαστε ούτε θεοί, ούτε μάγοι, ούτε ξερόλες. Είμαστε εργατικοί και αποτελεσματικοί, γιατί εμείς ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ δεν σας δουλεύουμε.

Προτού παρουσιάσω το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού μας, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς Συμβούλους που παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες μας κατορθώσαμε και συμφωνήσαμε στα βασικά και να οδηγήσουμε τον τόπο μας πολλά βήματα μπροστά από το σημείο στο οποίο βρισκόντανε.

Επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που συνεργάστηκαν – δούλεψαν και αυτοί με τον ίδιο ζήλο. Απόδειξη τούτου είναι η στήριξη, των 42 από τους 47 Προέδρους στην παράταξή μας

Επιπλέον, από  το δημόσιο αυτό βήμα, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στις δημοτικές μας υπηρεσίες διότι με την συμπεριφορά τους και με την εργασία τους συμβάλλανε και αυτοί τους ώστε ο Δήμος μας να κάνει τα άλματα που απαιτούσαν οι περιστάσεις.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο στεκόμαστε σταθερά, με σεβασμό  στο πλευρό όσων χρειάζονται την στήριξη μας θέτοντας τις βάσεις, για να  είμαστε έτοιμοι  να  εντάξουμε τις νέες γενιές στον παραγωγικό ιστό της τοπικής μας οικονομίας   επιτρέποντάς τους να δημιουργούν τα δικά τους νοικοκυριά και να διαβιούν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.

Σήμερα και ενώ πλησιάζουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, του Μάϊου του 2019, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση δημόσια να ισχυρισθούμε, πολλή πριν το τέλος της θητείας μας, ότι πραγματοποιήσαμε πολλά περισσότερα από τι υποσχεθήκαμε.

Είμαστε δε, έτοιμοι να συνεχίσουμε, με την ανανέωση της δικής σας, δημοκρατικής και εκλογικής συγκατάθεσης, με περισσότερη θέληση και ορμή για να ολοκληρώσουμε και το αναμενόμενο σημαντικό έργο της επόμενης δημοτικής αρχής που εμείς οι ίδιοι οραματιστήκαμε και το θέσαμε, με τις προτεινόμενες μελέτες – προτάσεις, σε πρώτη προτεραιότητα της επόμενης δημαρχιακής θητείας.

Την Κυριακή το βράδυ θα δείτε τα αποτελέσματα της δικής μας δουλειάς. Δεν τάξαμε λαγούς και πετραχήλια.

Ακούσαμε την κοινωνία και μιλήσαμε την ίδια γλώσσα.

Σχεδιάσαμε το μέλλον και αντιμετωπίσαμε τα κέντρα εξουσίας ισότιμα.

Πολιτευτήκαμε με ήθος και ετοιμότητα.

Δώσαμε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.

Δεν παίρνουμε εντολές από κανένα.

Δεν χρωστάμε γραμμάτια και συναλλαγματικές.

Παίρνουμε εντολές μόνο από εσάς.

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Με ευθύνη – συνέπεια και σοβαρότητα σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μαζί με την κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια ένα μεγάλο έργο που επανάφερε την κανονικότητα, το κύρος, την ελπίδα και την προοπτική στον Δήμο μας.

Παραμερίζοντας ότι θα μπορούσε να μας χωρίζει, δώσαμε όλοι μαζί με τόλμη – αποφασιστικότητα και ρήξεις όπου χρειάστηκε, αλλά κυρίως με την συνεργασία και στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, ένα δύσκολο αγώνα ακούραστα ανοίγοντας έναν ασφαλή δρόμο στο μέλλον.

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, ότι αποκτήσαμε, το διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σήμερα αισθανόμαστε περήφανοι για  την λειτουργία του Δήμου, την οικονομική του κατάσταση, τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήσαμε, για όσα σχεδιάσαμε και πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ & ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Σας ευχαριστώ και πάλι για την συγκλονιστική παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση από την  οποία αντλώ τη δύναμη να συνεχίσω να σας υπηρετώ για όσο εσείς θα με χρειάζεστε.

Δίπλα λοιπόν στους έμπειρους και άξιους συνεργάτες μου, υπάρχουν οι καινούργιοι συνυποψήφιοί τους που μαζί με το νεαρό της ηλικίας τους προσθέτουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και κυρίως την θέληση την ορμή και τον δυναμισμό τους προδίδοντας στο ψηφοδέλτιο μας όλα όσα χρειάζονται για να καλύψουμε τις απαιτήσεις, που εμείς οι ίδιοι θέσαμε με το έως τώρα έργο για την επόμενη Δημαρχιακή Αρχή.

ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Υποψήφιος Δήμαρχος

 

Εκλογική Περιφέρεια Σαγιάδας Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. ΓΚΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
  2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ
  3. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ
  4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
  5. ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
  6. ΣΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

Εκλογική Περιφέρεια Φιλιατών Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. ΓΚΙΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝIΚΟΛΑΟΥ
  2. ΓΚΡΙΜΠΟΥΡΑΣ ΛΑΜΠΗΣ του ΣΩΤΗΡΗ
  3. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) του ΠΕΤΡΟΥ
  4. ΖΙΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
  5. ΚΑΙΣΑΡΗ ΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΝIΚΟΛΑΟΥ
  6. ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΗΛΙΑ
  7. ΚΟΥΜΠΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ
  8. ΚΟΨΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  9. ΛΕΛΕΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  10. ΜΑΝΤΖΟΥΚΗ ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  11. ΜΠΕΛΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  12. ΜΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΔΟΝΑΤΟΥ
  13. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ
  14. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
  15. ΜΠΟΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ συζ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
  16. ΜΠΟΥΖΙΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  17. ΜΠΟΥΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΛΕΩΝΙΔΑ
  18. ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  19. ΠΑΠΠΑ ΜΑΛΛΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
  20. ΠΑΠΠΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  21. ΣΚΟΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ
  22. ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
  23. ΤΖΩΡΤΖΗ ΕΛΕΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ
  24. ΤΣΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

 

 

Κοινότητα Φιλιατών Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιατών

Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Κοινότητας

 

  1. ΓΡΑΒΙΩΤΗ ΤΖΟΜΑΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)    ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
  2. ΔΑΛΛΑΣ          ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
  3. ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ          ΘΕΟΛΟΓΟΣ                  ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
  4. ΚΟΥΦΑΛΗΣ          ΣΤΑΥΡΟΣ                      ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
  5. ΜΑΡΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΣΤΟΥΛΕΥΚΟΘΕΑ(ΦΑΙΗ) ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ   
  6. ΝΕΤΗ ΕΛΕΝΗ                         ΤΟΥ ΚΛΕΟΒ/ΟΥ
  7. ΞΟΥΡΑΣ           ΣΠΥΡΙΔΩΝ                   ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
  8. ΤΣΑΧΡΙΣΤΑΣ           ΙΩΑΝΝΗΣ                     ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

 

 

 

 

 

ΜΑΖΙ  ΠΕΤΥΧΑΜΕ  ΠΟΛΛΑ

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

 

ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *