Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Καχριμάνη και τους άλλους 12 νέους Περιφερειάρχες

Share Button

Τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας που βγήκαν νικητές στην τελευταία εκλογική διαδικασία, υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόθεση του η ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» που θα συνεδριάζει ανά δίμηνο με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των Περιφερειαρχών ως δίαυλος επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας και της περιφερειακής διοίκησης.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να του αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητες τους προκειμένου -αν οι πολίτες του  εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας- η στενή συνεργασία μαζί τους να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο επανεκλεγέντας Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *