Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τα διαγνωστικά κέντρα-Τι θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Share Button

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων, έπειτα από τη μαραθώνια συνεδρίασή τους.

Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ωστόσο πλέον καλούνται, εκτός από το 15% της συμμετοχής, να καταβάλουν και το υπόλοιπο 85%, ποσό το οποίο θα τους επιστρέφεται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Από αυτή τη νέα αυτή μορφή κινητοποιήσεων εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες, περιστατικά που αφορούν ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας, όπως καρκινοπαθείς και οι καρδιοπαθείς.

Η απεργία συνεχίστηκε σήμερα για τρίτη ημέρα. Κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον Ανδρέα Ξανθό, οι γιατροί έλαβαν τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα υπάρξει αύξηση του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ του 2019 για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ουσιαστικά στη συνάντηση το υπουργείο πρότεινε ανακατανομή του clawback για το 2018, καθώς υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει ενίσχυση του προϋπολογισμού του περασμένου έτους, κάτι που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή η οποία είναι ήδη κλειστή.

Ενδεικτικές τιμές εξετάσεων

Ετήσιος προληπτικός έλεγχος ενηλίκων (checkup): 45€

Γενική αίματος: 2,88€

Γενική ούρων: 1,88€

Mαγνητική τομογραφία: 236,95€

Aξονική τομογραφία: 71,11€

Προγεννητικός έλεγχος: 200 €  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *