Ομιλία του Μαριου Κάτση στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας, ενόψει της μεγάλης μάχης που έχουμε μπροστά μας την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Στη δική μας πόλη.  Ανάμεσα σε γνώριμους ανθρώπους με τους οποίους πορευθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη να ξαναστήσουμε τον τόπο μας στα πόδια του.

Σε αυτή την πορεία προστέθηκαν πολλοί. Προοδευτικοί πολίτες, απλοί δημοκρατικοί άνθρωποι, που βίωσαν την σκληρότητα της κρίσης στο πετσί τους, συντάσσονται μαζί μας για να συνεχίσουμε ενωμένοι μπροστά.

Τώρα που το σκοτεινό παρελθόν απειλεί να επιστρέψει, είμαι βέβαιος ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα δηλώσουν παρόντες, ώστε να το αποτρέψουν.

Φίλες και φίλοι

Με εσάς στο πλευρό μας και μόνο, αγωνιστήκαμε σκληρά, με σχέδιο και εντιμότητα, για να στηρίξουμε την κοινωνία, για να βγάλουμε την οικονομία από το βαθύ σκοτάδι.

Μαζί καταφέραμε πολλά. Μπορεί να μην κερδίσαμε όλες τις μάχες, όμως να είστε σίγουροι ότι τις δώσαμε όλες, δεν κρυφτήκαμε.  Τίποτα δεν ήταν δεδομένο όταν ξεκινήσαμε.

Δεν ήταν δεδομένο ότι το πρόγραμμα θα έβγαινε με την κοινωνία όρθια. Δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι θα ρυθμίζαμε το δημόσιο χρέος. Aκόμα και οι πιο αισιόδοξοι από εμάς ίσως να μην πίστευαν ότι θα βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο και θα εξαντλούσαμε την 4ετία. Και όμως.

Πετύχαμε εκεί που απέτυχαν 3 προηγούμενες κυβερνήσεις της κρίσης, και είμαστε περήφανοι!

Φίλες και φίλοι,

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας.

Θυμηθείτε αγαπητοί συμπολίτες ποιοι ήταν αυτοί, που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, και σήμερα μιλούν σα να γεννήθηκαν εχθές. Θυμηθείτε τι έκαναν τα χρόνια που κυβέρνησαν. Αναλογιστείτε το μέγεθος της υποκρισίας τους.

  • Ποιοι είναι λοιπόν, αυτοί που παρουσιάζονται σήμερα ως οι άνθρωποι που θα απογειώσουν την ελληνική οικονομία? Είναι οι ίδιοι, που χρεοκόπησαν και τη χώρα, και το κόμμα τους.
  • Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για πολλές και καλύτερες δουλειές? Είναι εκείνοι, που έφεραν 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σάρωσαν τα εργασιακά δικαιώματα, και κατέβασαν τον κατώτατο μισθό 22% σε μια νύχτα.
  • Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για επενδύσεις? Είναι οι ίδιοι, που γέμισαν με χιλιάδες λουκέτα την αγορά, και στέρησαν 60δις€ από το ΑΕΠ της χώρας!

 

  • Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για καλύτερη παιδεία και υγεία? Είναι εκείνοι, που έκλειναν νοσοκομεία και απέκλειαν κόσμο από τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι εκείνοι που έδιναν φωτοτυπίες στα σχολεία αντί για βιβλία.
  • Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για αξιοπρεπείς συντάξεις? Είναι οι ίδιοι έκοψαν 40% τις συντάξεις και τα εφάπαξ.

 

  • Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για φοροελαφρύνσεις και μεσαία τάξη? Είναι εκείνοι που φόρτωσαν με 63 δις μέτρα το 2011-2015 έπνιξαν την οικονομία, έφεραν την απόγνωση σε αξιοπρεπείς ανθρώπους, και τσάκισαν τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης.
  • Τέλος, ποιοι είναι αλήθεια αυτοί, που μιλούν για εθνική υπερηφάνεια? Είναι οι ίδιοι που εξευτέλισαν τη χώρα, κάνοντας την χρεοκοπία της, πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού ενώ λοιδορούσαν τους Έλληνες συλλήβδην ως διεφθαρμένους τεμπέληδες! Είναι εκείνοι που παρακαλούσαν τον ξένο παράγοντα με επιστολές, να δεχτεί το σκέτο Μακεδονία για χρήση στο εσωτερικό των βόρειων γειτόνων μας, και το Μακεδονία παύλα Σκόπια για το εξωτερικό.Κατηγόρησαν εμάς για εθνική μειοδοσία,και τώρα λένε θα τηρήσουν τη συμφωνία στο ακέραιο.

 

Τώρα, με θράσοςζητούν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν.

 

Αγαπητοί συμπολίτες

Με τις πλάτες και τα χρήματα των ισχυρών τους φίλων, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η κρίση γεννήθηκε το Γενάρη του 2015. Κάνουν μια προεκλογική καμπάνια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που οι ίδιοι χρωστούν 280 εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια. Το αντάλλαγμα γι αυτή τη στήριξη είναι, πως αν πάρουν την εξουσία, θα δώσουν στους σπόνσορές τους γη και ύδωρ, στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο.

Φίλες και φίλοι, ο κύριος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, κρύφτηκε. Δεν τόλμησε να βγει και να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη τον Τσίπρα για τα προγράμματα τους. Δεν είπε κουβέντα για το κυβερνητικό του σχέδιο, παρά αναμασούσε γενικόλογες αοριστίες και ευχολόγια για δήθεν καλές δουλείες, δήθεν λιγότερους φόρους, για δήθεν αυτοδύναμη Ελλάδα.

Όμως αποκαλύφθηκαν. Το τι πρόκειται να κάνουν το είπαν καθαρά οι λαγοί του κ. Μητσοτάκη ο Μπάμπης Παπαδημητριου, ο Βαρβιτσιώτης και ο Θεοχάρης. Τι μας είπαν λοιπόν τις τελευταίες μέρες:

Η μπίζνα που ετοιμάζουν είναι άνευ προηγούμενου! Έχουν βάλει στο μάτι τα 35 δις ευρώ απόθεμα που εξασφαλίσαμεως άμυνα για να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια, και σχεδιάζουν να τα δώσουν, στις τράπεζες για τη χρηματοδοτήση ιδιωτικών συμφερόντων και θαλασσοδανείων , ενώ θα μας βάλουν σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης! Που σημαίνει ξεκάθαρα νέο μνημόνιο! Πρόκειται για το σχέδιο Στουρνάρα που αντιδρούσε στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια το προηγούμενο καλοκαίρι!

Ορίστε πιο είναι το όχι και τόσο κρυφό σχέδιό τους. Να ποιος είναι ο λόγος που τελευταία ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω τη μείωση φόρων για την επόμενη 2ετία, να γιατί λέει ότι δεν θα δώσει 13 σύνταξη, να στοχοποιεί μια σειρά από κεκτημένα ώστε να τα κόψει την επομένη.

Την Κυριακή δεν θα τους αφήσει ο ελληνικός λαός! Θα αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του και θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Εμείς σήμερα, εδώ σε όλους εκείνους που έραψαν κουστούμια, σε όλους αυτούς που έχει γυαλίσει το μάτι τους μπροστά στα γεμάτα πλέον δημόσια ταμεία, εσείς, οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου θα τους δώσετε ένα ισχυρό μήνυμα σε τρεις μέρες.

Ένα μήνυμα που θα δηλώνει ξεκάθαρα, ότι η χώρα δεν έχει νόμιμους ιδιοκτήτες,  δεν αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα κανενός.  Δεν πρέπει και δεν θα γυρίσουμε πίσω, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Είναι η ώρα δώσουμε στον Αλέξη τον Τσίπρα,  την ευκαιρία που δικαιούται να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, τώρα που μπορεί, χωρίς δεμένα τα χέρια!

 

Αγαπητοί συμπολίτες

Μαζί καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, και να είμαστε σήμερα σε πολύ καλύτερο σημείο από αυτό που ήμασταν όταν ξεκινήσαμε.

Η πορεία ήταν ανηφορική και γεμάτη εμπόδια, όμως ποτέ δε δειλιάσαμε μπροστά στις δυσκολίες. Ανοίξαμε δρόμους εκεί που δεν υπήρχαν. Αγωνιστήκαμε κόντρα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς στο εξωτερικό, παλέψαμε ενάντια στον διαρκή πόλεμο προπαγάνδας και υπονόμευσης στο εσωτερικό, από ένα ισχυρότατο σύστημα εξουσίας.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ναι, κάναμε και λάθη, καθυστερήσαμε σε πράγματα που έπρεπε να τρέξουμε πιο γρήγορα, πικράναμε ανθρώπους που περίμεναν περισσότερα από εμάς. Τα λάθη όμως είναι ανθρώπινα αν δεν έχουν δόλο. Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτε, λάθη κάνουν οι τολμηροί, λάθη κάνουν αυτοί που θαραλέα τα διορθώνουν!

Μπορούσαμε να επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο της αναχώρησης και της ακίνδυνης κριτικής. Αλλά η σύγχρονη αριστερά δεν περιορίζεται στο να δίνει μαντήλι στο λαό για να κλάψει αναπαυμένη στις δάφνες της ιδεολογικής καθαρότητας. Εμείς, επιλέξαμε να μπούμε στη μάχη, για να ξελασπώσουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας. Να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι στους εαυτούς μας!

Φίλες και φίλοι, παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες μας, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι γίναμε σαν τους άλλους, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι βάλαμε το δάχτυλο στο μέλι, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι ξεχάσαμε ποιος μας έστειλε σε θέσεις ευθύνης και για ποιόν παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Αγαπητοί συμπολίτες

4 χρόνια τώρα δουλέψαμε σκληρά, έντιμα και με σχέδιο. Θέλω σε αυτό το σημείο να αναφερθώ, μια σειρά από μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις που καταφέραμε να κάνουμε, πράγματα που ίσως να μην είναι γνωστά γιατί ίσως δεν τα επικοινωνήσαμε σωστά. Όμως είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία και θέλουμε να μας κρίνετε από αυτά:

Ως προς τις μεγάλες υποδομές, με τη δύναμη που εσείς μας δώσατε:

  • Χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάζουμε την τρίτη φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 74.000.000€.
  • Χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή του αποχετευτικού Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα με 30.600.000€.
  • Χρηματοδοτήσαμε και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει να κατασκευάζεται, το έργο της εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 11.600.000€.
  • Χρηματοδοτήσαμε τη μελέτη για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας και τη σύνδεση της Εγνατίας με το Μαυρομάτι με 4.900.000€

 

Στην Υγεία:

 

  • Ανοίξαμε το τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ηγουμενίτσας. Ένα κτήριο 4.000 τ.μ. εξοπλισμένο με νέα μηχανήματα και ενισχυμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τέθηκε στην υπηρεσία των πολιτών.
  • Δημιουργήσαμε την τοπική μονάδα υγείας στο Λαδοχώρι, ενισχύοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα.
  • Προμηθευτήκαμε 2 νέα ασθενοφόρα.

 

Αυτά σε συνδυασμό με όσα έγιναν στο νοσοκομείο Φιλιατών, αναβάθμισαν κάθετα τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. Σε συνδυασμό δηλαδή με τις δεκάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Την αναθεώρηση του οργανισμού του νοσοκομείου,την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 860.000€. Την επαναλειτουργία της οφθαλμολογικής κλινικής. Τους διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν για την προμήθεια νέου αξονικού, και για πρώτη φορά στην ιστορία του νομού μας, νέου μαγνητικού τομογράφου.

 

Στην παιδεία:

  • Ιδρύσαμε το τμήμα μετάφρασης και Διερμηνείας. Η Ηγουμενίτσα απέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της πανεπιστημιακό τμήμα.
  • Ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε το ενιαίο ειδικό επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηγουμενίτσας.
  • Φέραμε το πρόγραμμα δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ώστε όλα τα νήπια της περιοχής να φοιτούν 2 χρόνια δωρεάν στα νηπιαγωγεία, έως ότου πάνε στο δημοτικό.

Ως προς την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας της Ηγουμενίτσας:

  • Εξοφλήσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου με 4.500.000€
  • Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, δώσαμε συνολικά 12.730.000€ στο Δήμο Ηγουμενίτσας για έργα όπως:
  • Την αναβάθμιση του βιολογικού σταθμού στη γωνιά, με 3.830.000€
  • την μετατροπή του κτηρίου της παλιάς μαθητικής εστίας εδώ στην Ηγουμενίτσα, σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο, με 3.100.000€
  • Δώσαμε συνολικά 3.000.000€ για έργα ύδρευσης στην Ηγουμενίτσα και στο Μαργαρίτι.
  • Δώσαμε 1.300.000€ για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
  • Χρηματοδοτήσαμε με πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ, έργα που αφορούν της αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας, όπως τονηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού σταδίου Ηγουμενίτσας καιτην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στην Πλαταριά.

Ποτέ άλλοτε, ακόμα και πριν την κρίση, δεν έπεσαν τόσα χρήματα στην περιοχή μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τα χρήματα αυτά τα δώσαμε χωρίς διακρίσεις, και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας.Τα μοιράσαμε δίκαια, με σκοπό να πέσουν στην τοπική οικονομία, και ναενισχύσουν άμεσα την τοπική κοινωνία. Όμως δε σταματήσαμε εκεί,

Ως προς τα μέτρα κοινωνικής στήριξης:

  • Ενισχύσαμε τους πιο αδύναμους πολίτες του Δήμου με το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου, και το κοινωνικό μέρισμα που μοιράστηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές.
  • Στηρίξαμε όλες τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά διπλασιάζοντας σχεδόν το επίδομα παιδιού.
  • Παραδώσαμε δωρεάν εξοπλισμό σε δεκάδες χωριά της περιοχής, ώστε να πιάνουν τηλεοπτικό σήμα.
  • Θεσπίσαμε την δωρεάν διέλευση των οχημάτων όλων των μόνιμων κατοίκων της Θεσπρωτίας από τα διόδια της Εγνατίας στην Τύρια.

 

Ως προς την ανάπτυξη και τη στήριξη της εργασίας:

  • Εντάξαμε το 87% της Θεσπρωτίας στο ειδικό καθεστώς του νέου αναπτυξιακού νόμου, με επιπλέον κίνητρα για τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
  • Χρηματοδοτήσαμε άμεσα δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής, με προγράμματα όπως το ΕΠΑΝΕΚ και το LEADER. Μια σειρά από επαγγελματίες, πήραν βαθιά ανάσα από προγράμματα όπως το εξοικονομώ ΙΙ.
  • Ο τουρισμός στα παράλια της Θεσπρωτίας ανθεί, με νέες επενδύσεις στα καταλύματα και εκατοντάδεςνέες θέσεις εργασίας.

Όμως για μας η ανάπτυξη είναι κούφια λόγια, αν δεν έχει στο επίκεντρο της τον εργαζόμενο. Γι αυτό:

  • Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%.
  • Γι αυτό καταργήσαμε τον άθλιο υποκατώτατο για τους νέους κάτω από 25 χρονών, και αυξήσαμε τον μισθό τους κατά 27%.
  • Γι αυτό διατηρήσαμε το σώμα επιθεώρησης εργασίας στην Ηγουμενίτσα που ήταν έτοιμο να κλείσει.

Αυτά ήταν μόνο κάποια από αυτά που κάναμε, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη. Κάποια από αυτά που πετύχαμε σε δύσκολους καιρούς, και όχι σε εποχές που έβρεχε χρήμα.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι αρκετά, κάποιος άλλος ίσως στη θέση μου και τις παρούσες συνθήκες θα τα κατάφερνε καλύτερα.  Από την πλευρά μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια και να σας πω ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, έντιμα και καθαρά, ώστε να ανταποκριθώ στο ρόλο που μου ανέθεσε ο Θεσπρωτικός λαός.

Φίλες και φίλοι

Όλα όσα καταφέραμε, έγιναν με τη δύναμη που εσείς μας δώσατε. Τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει, είτε στα μικρά είτε στα μεγάλα ζητήματα, αν δεν είχαμε εσάς στο πλευρό μας. Πρέπει να θυμόμαστε λοιπόν φίλες και φίλοι ότι:

Μαζί πετύχαμε εκεί όπου όλοι οι άλλοι απέτυχαν παταγωδώς, μαζί ελευθερώσαμε τη χώρα από τους δανειστές, μαζί σταματήσαμε την κατρακύλα της οικονομίας, μαζί ρίξαμε την ανεργία 10 μονάδες, μαζί πετύχαμε τα ρεκόρ στον τουρισμό και τις εξαγωγές, μαζί προστατέψαμε τους πιο αδύναμους, μαζί ενισχύσαμε την δημόσια παιδεία και την υγεία, μαζί συγκρουστήκαμε με τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα.

Μαζί τελικά, στρώσαμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Γι αυτό μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι μαζί είμαστε ανίκητοι.

Φίλες και φίλοι

Τα διλλήματα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι ξεκάθαρα.

  • Θα παραδώσουμε όλα αυτά που με τόσες θυσίες κερδίσαμε, σε εκείνους που περιμένουν πως και πώς να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος? Ή θα προχωρήσουμε με λυμένα πλέον τα χέρια, και με την εμπειρία που τώρα διαθέτουμε, στο δικό μας σχέδιο για το αύριο?
  • Θα επιβραβεύσουμε τη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, και τους φίλους του κύριου Μητσοτάκη, παραδίδοντας τους τα γεμάτα δημόσια ταμεία? Ή θα αξιοποιήσουμε τα αποθέματα των κόπων και των αγώνων μας, για να φέρουμε μια ευημερία με κοινωνική δικαιοσύνη, και προστασία για όλους?
  • Θα κάνουμε το βήμα προς τα πίσω, επιστρέφοντας στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού του τόπου μας, και στην εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων? Ή θα κάνουμε το άλμα μπροστά, με δίκαιη ανάπτυξη για όλους και στήριξη του κόσμου της εργασίας?

 

Αυτά είναι τα διλλήματα που πρέπει να απαντήσουμε, αυτά είναι τα διλλήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες, εμείς θα τις γεμίσουμε. Στο χέρι μας είναι να τις γεμίσουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας, στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ανατροπή,

Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή αν ο καθένας από εμάς φέρουμε άλλον 1 στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η νίκη είναι δική μας!

Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι μπορούμε να νικήσουμε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, ώστε να συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, για τον τόπο μας, για τις ζωές μας, για ένα πιο φωτεινό αύριο.

Καλή δύναμη,

Καλή ψήφο,

Σας ευχαριστώ.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *