…τους έρημους καφενέδες της μεθορίου μωρέ…..

Share Button

Τελικά δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί αυτός ο τόπος, αυτή η άγονη εσχατιά της Πατρίδας..
Πρόστιμο εξολόθρευσης σε ένα καφενείο σε χωριό της περιοχής μας, της ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΜΑΣ,στον Νομό Θεσπρωτίας.
Το θέμα καλύπτεται διαρκώς από κάθε μέσο ενημέρωσης και έχει πάρει Πανελλήνια πλέον διάσταση.
Κορωνίδα της κακοδαιμονίας και του παραλογισμού που μαστίζει αυτήν την χώρα…
Η τραγικότητα και η απελπισία που ενσπείρει σε όλους τους κρίκους της ανθρώπινης δραστηριότητας στα Μουργκανοχώρια είναι τέτοια που ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την έκβαση της πιθανής ένστασης από τον ιδιοκτήτη η ΖΗΜΙΑ στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ των επαγγελματιών είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.
‘’Κόβει τα πόδια’’ σε ανθρώπους που χρόνια παροτρύναμε να τολμήσουν να λειτουργήσουν κλειστά καφενεία – που το κράτος θα έπρεπε κανονικά να επιδοτεί την λειτουργία τους με φοροαπαλλαγές κ.α. – δικαιώνοντας απολύτως τους φόβους τους..
Για τους λίγους που δεν γνωρίζουν το θέμα ελεγκτές του ΕΦΚΑ επέβαλαν πρόστιμο …23.000.!!! ευρώ στον ιδιοκτήτη του καφενείου στο χωριό της Ραβενής διότι σε έλεγχο στο κατάστημα διεπίστωσαν να εργάζονται-λέει-δυο συγγενικά του πρόσωπα , που επι της ουσίας βοηθούσαν άμισθα φυσικά αυτές τις 20 με 30 μέρες της καλοκαιρινής περιόδου που υπάρχει κάποια κίνηση από αποδήμους κυρίως επισκέπτες γενικά στα χωριά μας.
Πώς να το προσεγγίσει κάνεις αυτό το ζήτημα που αν δεν αποτελούσε ύβρι και πρόκληση θα ήταν απλώς γελοίο..
Μια ενέργεια που έρχεται κυριολεκτικά να ‘’αναποδογυρίσει την καρδάρα με το γάλα’’ όλων όσων παλεύουν σε δραματικές συνθήκες να κρατηθεί ζωντανή αυτή η γη.
Δηλαδή των επαγγελματιών κάθε παροχής υπηρεσιών, των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκεί πολιτιστικών συλλογών, των Αδελφοτήτων των αποδήμων που ως Ομοσπονδία εκπροσωπούμε, προσπαθώντας και εμεις να στρέψομε την προσοχή στην επιχειρηματικότητα, να διαφημίσουμε την περιοχή πραγματοποιώντας ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ με υποτυπώδεις οικονομικές δυνατότητες πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε Αύγουστο.

Τα εναπομείναντα καφενεία σήμερα στα χωριά μας :
Χώροι συνάντησης, πόλοι συσπειρώσεις εκτόνωσης και συναναστροφής των λιγοστών κάτοικων . Κλειστό καφενείο σημαίνει μαρασμός για κάθε χωριό η αντίστροφη μέτρηση… Εκκλησιά χωρίς καμπάνα .. Αυτό έπραξε η πολιτεία προχθές.
Καλλίτερο χτύπημα σε όλες τις παραπάνω προσπάθειες ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορούσε να προκαλέσει .
ΕΥΓΕ.!!
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας στοιχίζεται και ενώνει την φωνή της σε κάθε δράση και παρέμβαση λόγω αυτού του γεγονότος, πρέπει να αναλάβουμε από κοινού όλοι οι θεσμικοί φορείς για τα συνολικά προβλήματα της περιοχής μας.
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..

Αλέξης Τσέκας
Πρόεδρος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *