Αγροτικές επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για 700.000 δικαιούχους ενόψει

Share Button

agrotikes_epidotiseisΜέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού αναρτηθούν τα οριστικά δικαιώματα στην ΟΣΔΕ και συγκεκριμένα εκείνα που αφορούν την Ενιαία Ενίσχυση και το Πρασίνισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και αύριο να ανοίξει η εφαρμογή για την αίτηση ΟΣΔΕ του 2016 στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την Ενιαία Ενίσχυση. Με το άνοιγμα της ΟΣΔΕ θα μπορούν οι παραγωγοί να δουν και τα οριστικά δικαιώματα για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Μετά την ανάρτηση των οριστικών δικαιωμάτων ανοίγει ο δρόμος για την εξόφληση των επιδοτήσεων.

Στο μεταξύ, στους κύκλους των αγροτών και των κτηνοτρόφων δεν λείπει και η ανησυχία ότι οι ενστάσεις που κατατέθηκαν από όσους είχαν διαφορές με τα προσωρινά δικαιώματα δεν θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα αφού επικρατεί η εντύπωση ότι οι έλεγχοι στις ενστάσεις δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν.

Έτσι αναμένεται ότι η εξόφληση σε περίπου 700.000 δικαιούχους δεν θα αργήσει και το πολύ έως την Μεγάλη Τετάρτη θα έχουν δει τα υπόλοιπα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη έχει αναρτήσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή της ΟΣΔΕ για το 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *