Ανοικτό συνέδριο της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P1012355Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα η έβδομη προσυνεδριακή εκδήλωση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου για το «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Η Προσυνεδριακή Ημερίδα έγινε στα πλαίσια της καλύτερης κοινωνικής ζύμωσης όλων των ενδιαφερομένων για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία εν όψει του «Ανοικτού συνέδριου της κοινωνίας των πολιτών για την κοινωνική οικονομία» που οργανώνουν το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών και η Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας, στην Αθήνα, 10-12 Ιουν 2016 και που σκοπός του είναι η συγκρότηση του υποκειμένου της κοινωνικής οικονομίας και η ενδυνάμωσή του ώστε να αποτελέσει «κοινωνικό εταίρο».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Bασίλης Τακτικός από το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών με θέμα ««Το Θεσμικό Περιβάλλον Ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων»».

P1012358

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ.Τακτικός αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου και των ανθρώπινων πόρων που μένουν ανενεργοί μέσα στην κρίση, προτείνοντας τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και κοινωνικών συμπράξεων σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα για τις κοινωνικές συμπράξεις τόνισε ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές οι συλλογικότητες της περιοχής, συνεταιρισμοί, κοινωφελή ιδρύματα με συμπράττοντες εταίρους, οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδρύματα του δημοσίου. Πρόκειται δηλαδή για ένα θεσμικό εργαλείο που μπορεί να κάνει επενδύσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας εκεί που αδυνατεί το κράτος και η αγορά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *