Δωρεές του Συλλόγου Γερμανοελληνικής Φιλίας «Filia Velbert» σε Λιμενικό και Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα

Share Button

H ομογένεια και το όπου γης φιλελληνικό κίνημα, φέρνει τον καθένα μας πιο κοντά στους αφανείς ήρωες εντός και εκτός συνόρων, σε εκείνους που μεριμνούν καθημερινά για τον άνθρωπο.
Με κάθε ευκαιρία οι ομογενείς πατριώτες μας μαζί με τους φιλέλληνες σε όποιο μέρος της γης και αν ζουν, συνεισφέρουν έμπρακτα στις ανάγκες των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Έτσι η ομογένεια και το όπου γης φιλελληνικό κίνημα, φέρνει τον καθένα μας πιο κοντά στους αφανείς ήρωες εντός και εκτός συνόρων, σε εκείνους που μεριμνούν καθημερινά για τον άνθρωπο.

Στους αστυνομικούς, στους πυροσβέστες, στους λιμενικούς, στους υγειονομικούς και σε όλους εκείνους που για επάγγελμα έχουν την προσφορά στην κοινωνία. Σε όλους εκείνους που ανακαλύψαμε στην υγειονομική κρίση.

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του κράτους για ό,τι αφορά στην όπου γης ομογένεια, προωθεί και στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και συνεχίζει με ζήλο τις εργώδεις προσπάθειες για σύνδεση όλων των Ελλήνων εντός και εκτός συνόρων. Ενθαρρύνει καθημερινά την ευεργεσία και τις δωρεές με κοινωνικό χαρακτήρα από την ομογένεια προς την Πατρίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γερμανοελληνικής Φιλίας «Filia Velbert», κ. Λάζαρος Παπαιωάννου, μοίρασε στην Ήπειρο, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, τις δωρεές που έστειλαν οι ομογενείς και φιλέλληνες της Γερμανίας, μέλη του Συλλόγου, πραγματοποιώντας ένα σύντομο οδοιπορικό με πέντε στάσεις στην Ήπειρο.

Η πρώτη στάση ήταν στο Δήμο Πάργας, παραδόθηκαν Ιατρικά Μηχανήματα, υγιεινομικό υλικό και υλικά ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνέχεια έγινε παράδοση μηχανημάτων γραφείου στο Λιμενικό Σώμα της Ηγουμενίτσας και ακολούθησε η παράδοση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, χρήσιμων υλικών όπως φορεία-κρεβάτια και καρέκλες διαφυγής.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες απο ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τελευταία στάση η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση και η παραλαβή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς, εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για την ευγενική προσφορά, η οποία αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα και τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γερμανοελληνικής Φιλίας ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια συνεχίζει το πολύ σημαντικό του έργο με δωρεές σε Σχολεία, Αστυνομία, Νοσοκομεία, Πυροσβεστικό Σώμα, Γηροκομεία, παιδιά με ειδικές ανάγκες και Λιμενικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *