Η ελληνοαλβανική οδός για τους πρόσφυγες

Share Button

ALBANIA2O βαλκανικός διάδρομος μπορεί να έχει κλείσει πλέον για τους πρόσφυγες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ροές προς την Ευρώπη θα σταματήσουν.

Όπως λέει η Carlotta Sami, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, θα υπάρξουν νέες οδοί με νέα προβλήματα∙ η υπηρεσία της έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες καθώς αναμένεται αύξηση των ροών μέσω Λιβύης,Βουλγαρίας, Τουρκίας προς Ιταλία ενώ πιθανολογείται ότι θ’ αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θα επιχειρήσουν να μπουν στην Ευρώπη μέσω Ισπανίας.

Η ελληνοαλβανική οδός

Πριν από λίγες ημέρες, η υπουργός ενσωμάτωσης της Αλβανίας, Klajda Gjosha, είπε ότι πολλοί Σύροι περιμένουν να μπουν στην Αλβανία. Απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο νούμερο, όμως αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Αρχές έχουν ήδη εκπονήσει σχέδια για κέντρα υποδοχής προσφύγων κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο, χωρητικότητας 10.000 ατόμων.

Τα παράνομα περάσματα στην ελληνοαλβανική μεθόριο, δύσβατα και κρυμμένα στα βουνά, που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις αρχές του ’90, παραμένουν πάντα ενεργά, όπως υποστηρίζει μ’ ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος, Vincent Triest. Σύμφωνα με την περιγραφή του: Αλβανοί περνούν τα σύνορα με την Ελλάδα σήμερα. Είναι πολύ εύκολο διότι τα περάσματα είναι ορεινά και απομονωμένα.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *