Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Σήμερα το forum με θέμα τον Ασημένιο Τουρισμό και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων

Share Button

Η INNOPOLIS, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας προσκαλεί στην 1η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης (RoundTable) με τίτλο «Ασημένιος Τουρισμός, Ευζωία και Μεσογειακή Διατροφή – Νέοι δρόμοι Παραγωγής Αγροτικών Προϊόντων»

στα πλαίσια υλοποίησης του έργου SILVER WELLBEING
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00 στην Ηγουμενίτσα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αγίων Αποστόλων 55 (πλαϊνή είσοδος).

Περί του έργου SILVER WELLBEING

Το έργο “Promoting Silver tourism through valorisation of MED-diet and wellbeing routes in the CBC area” (Silver Wellbeing) στοχεύει στην προώθηση του ασημένιου τουρισμού (silvertourism) στην διασυνοριακή περιοχή μέσω της αξιοποίησης των πολιτιστικών και φυσικών πηγών όπως είναι το ελαιόλαδο, το κρασί και τα δημητριακά-σιτηρά, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών που αποτελούν την Μεσογειακή Διατροφή.

Το έργο, αξιοποιώντας την ασημένια οικονομία ως άυλο περιουσιακό στοιχείο ανάπτυξης, θα υλοποιήσει καινοτόμα εργαλεία που θα αναπτυχθούν συνεργατικά σε διάφορους τομείς της οικονομίας: τουρισμός, φροντίδα υγείας και αγρο-διατροφή. Η επιλογή των τομέων αυτών έλαβε χώρα από τις κοινές ανάγκες των δύο χωρών (Ελλάδα – Ιταλία). Η δημιουργία μίας καινοτόμου εφαρμογής για κινητές συσκευές θα αποτελέσει το εναρκτήριο σημείο για την αξιολόγηση των αναγκών κάθε τουρίστα, προτείνοντας την καλύτερη επιλογή για μία προσαρμοσμένη Μεσογειακή Διατροφή με αντίστοιχες τουριστικές θεματικές διαδρομές. Το αποτέλεσμα του έργου θα προωθηθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκθέσεις τροφίμων και τουρισμού.

 

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
18:00 – 18:15Εγγραφή
18:15 – 18:30Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί●        κ. Αλέξανδρος Πάσχος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

●        κ. Νικόλαος Πετρόπουλος, Μέλος του ΔΣ

18.30 – 18:45Παρουσίαση του έργουSILVER WELLBEINGκ. Γιώργος Σούλος, Project Manager
18:45-19:00 «Η προστατευτική δράση της Μεσογειακής Διατροφής στην Υγεία του Ανθρώπου»Φώτσης Θεόδωρος, καθ. Βιολογικής Χημείας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
19:00 – 20:00Ασημένιος Τουρισμός, Ευζωία και Μεσογειακή Διατροφή – Νέοι δρόμοι Παραγωγής Αγροτικών ΠροϊόντωνΣυζήτηση – Τοποθετήσεις – Ανταλλαγή Απόψεων
20:00-20:15Συμπεράσματα – Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MOU)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *