Ημερίδα για την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

P1012323Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα ημερίδα με θέμα «Πρόσφυγες-Μικρασιατική Καταστροφή: η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του 20ου αιώνα» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλολόγων Θεσπρωτίας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, το θέμα της ημερίδας ήταν τραγικά επίκαιρο.

Χαρακτηρισμένη ως η «μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία», η αθρόα εισροή προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, απότοκη της λεγόμενης Μικρασιατικής Καταστροφής, προκάλεσε μια σειρά ανακατατάξεων σε δημογραφικό και οικονομικό επίπεδο, τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ελλάδα εν τω μέσω των ήδη διαμορφωμένων αρνητικών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκος Αναστασόπουλος και η πρόεδρος του συλλόγου Φιλολόγων Θεσπρωτίας Χρυσούλα Αναγνώστου.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Κοτσίνας, ο πρών βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης και ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος.

P1012329P1012333P1012327P1012321

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *