Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η αξιολόγηση προσωπικού, δομών και υπηρεσιών στους δήμους

Share Button

mitsotakis_kede_aftodioikisiΤην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων από τους πολίτες, έθεσε ως προτεραιότητα κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα άσκησε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο κριτική στους δημάρχους αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που τους στηρίζει για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει ακραίες συμπεριφόρες απλής μετάθεσης των ευθυνών πέραν των ορίων του κάθε δήμου…. Δεν μπορεί να βγάλει έξω την ουρά του από αυτό το πρόβλημα. Δίκαιη κατανομή των ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε έξι άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση:

1ος άξονας: Να προσδιοριστικού τα όρια μεταξύ αρμοδιοτήτων αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους.

2ος άξονας: Η δημοσιονομική αποκέντρωση: «Βλέπω με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση να εισπράττεται ο φόρος ακίνητης περιουσίας από την Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

3ος άξονας: Η άσκηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής από τους ΟΤΑ

4ος άξονας: Κατανομή αρμοδιοτήτων και πόρων μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης: Δήμων και Περιφερειών

5ος άξονας: Αξιολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών των δήμων από τους πολίτες. «Εργαλεία είναι τα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα πρέπει εσείς ως τοπική αυτοδιοίκηση να το αναπτύξετε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

6ος άξονας: Η Ίδια η οργάνωση των δήμων και η αξιολόγηση προσωπικού. «Είχε ξεκινήσει το σχέδιο για τον εξορθολογισμό των οργανογραμμάτων όταν ήμουν στο ΥΔΜΗΔ. Αυτή η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμη. Θα πρέπει οι δήμοι να προχωρήσουν σε αυτό τον τομέα. Θα πρέπει να υπάρξει ευθυγράμμιση των δομών των δήμων με βάση κάποια κατηγοριοποίηση, πχ πληθυσμό ώστε να εξορθολογιστούν οι δομές», είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την αξιολόγηση προσωπικού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «λυπάμαι που θα το πω. Είχαμε παραδώσει στη νέα κυβέρνηση ένα σύγχρονο πλαίσιο με στόχο όχι την τιμωρία των υπαλλήλων».

Αναφορικά με το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που το διαπιστώνω. Δεν υπάρχει διάλογος από την κεντρική κυβέρνηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εμείς θα συνεχίζουμε να βάζουμε εθνική πλάτη», πρόσθεσε. Παράλληλα, όμως, άσκησε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο κριτική στους δημάρχους αλλά και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ που τους στηρίζει για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να υιοθετήσει ακραίες συμπεριφόρες απλής μετάθεσης των ευθυνών πέραν των ορίων του κάθε δήμου…. Δεν μπορεί να βγάλει έξω την ουρά του από αυτό το πρόβλημα. Δίκαιη κατανομή των ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *