Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται 4 έργα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Φιλιατών-Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Share Button

GIOGIAKAS VOULIΣτο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μεταφέρονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις τα έργα «Βελτίωση και Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Πόλης Φιλιατών», «Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Πλατάνου και Τ.Κ. Αγίου Νικολάου Δήμου Φιλιατών», «Βελτίωση – Εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Δήμου Φιλιατών» και «Ασφαλοτόστρωση αγροτικών δρόμων κάμπου Σαγιάδας». Αυτό επιβεβαιώνεται από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο Β. Γιόγιακας.

Στην απάντηση διευκρινίζεται ότι τα έργα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις για να μεταφερθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς: α. αποτελούν έργα της προηγούμενης περιόδου που δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015 και β. ο Δήμος Φιλιατών είχε υποβάλει εγκαίρως, το Νοέμβριο του 2015, το 1ο αίτημα πληρωμής για κάθε έργο. Σημειώνεται επίσης ότι τυπική μεταφορά των έργων και η καταβολή της πρώτης πληρωμής του έργου που έχει αιτηθεί ο Δήμος θα πραγματοποιηθεί μετά τον καθορισμό του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.


Επισυνάπτεται το κείμενο της απάντησης 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΕΡΓΑ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ_ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ_ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *