ΠΟΕ – ΟΤΑ προς κυβέρνηση: Επιχειρείται με πλάγιο τρόπο η μισθολογική εξόντωση των εργαζομένων στους δήμους

Share Button

poe-otaΝέα σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση εξέδωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Αναλυτικά, τονίζει:

«Σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 217/2-3-2016 εγγράφου μας όπου σας θέταμε το θέμα σχετικά με την παρερμηνεία από το Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους των διατάξεων για τη μισθολογική κατάταξη όσων εργαζομένων Κατηγοριών Δ.Ε. έχουν προσληφθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε τα πιο κάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 82, παρ.2, του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), ορίζεται ότι:

«2. Θέσεις της κατηγορίας Δ.Ε. είναι εκείνες για τις οποίες ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται απολυτήριος τίτλος ή πτυχίο σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου σχολείου ή αναγνωρισμένης σχολής τυφλών τηλεφωνητών.
Στις περιπτώσεις που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων Δ.Ε., διότι δεν προσήλθε κανένας υποψήφιος με τα προσόντα της παρούσας παραγράφου ή προσήλθαν λιγότεροι από τις προ πλήρωση θέσεις, επιτρέπεται ο διορισμός με τα προσόντα της προηγούμενης παραγράφου και τριετή τουλάχιστον αντίστοιχη εμπειρία.»

Κύριοι Υπουργοί,

Επειδή μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια δεν έχετε προβεί για την απόσυρση από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών των αναρτημένων ερωτοαπαντήσεων που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που προκαλείτε για μια ακόμη φορά είναι η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων καθώς επιχειρείται με πλάγιο τρόπο η μισθολογική εξόντωση μεγάλου αριθμού εργατοτεχνικού προσωπικού των Ο.Τ.Α. και άμεσα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *