Προβληματισμός και ανησυχία για τα δύο μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσπρωτία

Share Button

Η είδηση με τα δύο κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά έρχεται να εντείνει τον προβληματισμό των τελευταίων ημερών, κατά τους οποίους έχει παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων σε όλη την χώρα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών που ήρθε σε άμεση επαφή με την 52χρονη έχει τεθεί σε επταήμερη καραντίνα, ενώ το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς στο οποίο εργάζεται στενό συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας που έχει νοσήσει θα παραμείνει κλειστό και για μία βδομάδα θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι πλέον πανελλαδικά -σε καθημερινή βάση- διψήφιος, με τις υγειονομικές αρχές να υπογραμμίζουν ότι ο συναγερμός για την διασπορά του ιού δεν έχει λήξει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας.

Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας το επόμενο στοίχημα είναι η διατήρηση της θετικής πορείας που πλέον, έχει να κάνει και με τον τουρισμό. Επιστήμονες θεωρούν πιθανό να έρθουν φορείς του νέου κοροναϊού, και ένας από τους μεγάλους προβληματισμούς τους, είναι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Κρούουν δε, καμπανάκι για δεύτερο κύμα της πανδημίας, που αν έρθει τελικά, θα «χτυπήσει» νωρίτερα τη χώρα, σε περίπτωση που μπει στη χώρα έστω και μικρός αριθμός ασυμπτωματικών τουριστών.

Επισημαίνουν εξάλλου, ότι η Ελλάδα εντάσσεται στις πιο ευάλωτες χώρες για τον κοροναϊό, καθώς έχει γερασμένο πληθυσμό αλλά και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *