Συναντήσεις Β. Γιόγιακα και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση του τουρισμού στην Ηγουμενίτσα-Εγκρίθηκε η χωροθέτηση για την κατασκευή μαρίνας

Share Button

Τρόπους συμβολής του Υπουργείου Τουρισμού στην ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού στην Ηγουμενίτσα συζήτησαν ο Βασίλης Γιόγιακας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τον Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη, σε διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Τουρισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και άλλων τοπικών φορέων.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Ηγουμενίτσας με τη συνεργασία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού προκείμενο να καταστεί το τουριστικό προϊόν της πόλης πιο ελκυστικό. Ζητήθηκε επίσης η στήριξη του Υπουργείου σε τοπικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αθλητικός και ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου και ο αγροτουρισμός.

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού έγινε με την έγκριση χωροθέτησης από το Υπουργείο Τουρισμού για την κατασκευή μαρίνας εντός της ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *