Θεαματική αύξηση απορροφήσεων λίγο πριν την εκπνοή για τα έργα Leader

Share Button

programma leaderΑπρόσμενα θετική εξέλιξη καταγράφεται στα έργα που εντάχθηκαν τελικά στην προσέγγιση Leader και στην τελευταία φάση εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2007-2013.

Η τελευταία φάση υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων είχε σαν αποτέλεσμα η απορροφητικότητα να προσεγγίσει το 80% Η τελευταία φάση υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων είχε σαν αποτέλεσμα η απορροφητικότητα του προγράμματος να προσεγγίσει το 80%
Τα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Παρακολούθησης του Leader που συνεδριάζει αυτή την ώρα στη λεωφόρο Καβάλας και η οποία θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία του προγράμματος για τη νέα διαχειριστική περίοδο 2014-2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το AgroNews τα έργα της προσέγγισης Leader που εντάχθηκαν τελικά στο προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, παρουσίασαν σημαντική αύξηση. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία φάση υλοποίησης των σχετικών δεσμεύσεων είχε σαν αποτέλεσμα η απορροφητικότητα του προγράμματος να προσεγγίσει το 80%, όταν όλοι γνωρίζουν πως μέχρι το καλοκαίρι η απορροφητικότητα του προγράμματος ήταν στο ναδίρ και δεν ξεπερνούσε το 40%.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν οι διορθωτικές κινήσεις που έγιναν στην τελευταία φάση από τον γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Κασίμη, κυρίως σε ότι αφορά στο θέμα των εγγυητικών επιστολών αλλά και σε επί μέρους ζητήματα. Θεαματική ωστόσο υπήρξε η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι υποψήφιοι επενδυτές, ειδικά όσοι εξ αυτών είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις με τις τελευταίες προκηρύξεις που έγιναν από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *