Βαριά χαράτσια 1,4 δισ. ευρώ σε… «κινητά και ακίνητα» – Έρχονται 5 ειδών αυξήσεις στη φορολογία

Share Button

foroiΒαρύ φορολογικό λογαριασμό ύψους άνω του 1,4 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να χρεώσει η κυβέρνηση σε εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο έφθασε στο σημείο να συζητά με τους εκπροσώπους των δανειστών όχι μόνο τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις αλλά και νέες αυξήσεις στους ειδιικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων, στο Τέλος Ταξινόμησης των ΙΧ, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας ακόμη και στον ΕΝΦΙΑ τον οποίο μέχρι πρότινος υπόσχονταν ότι θα αντικαταστήσει με ένα νέο δικαιότερο φόρο που θα επιβάρυνε περισσότερο τις περιουσίες με μεγάλη αξία, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι αυξήσεις στη φορολογία αφορούν:

1. Αυξήσεις φόρων εισοδήματος σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.888 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί αριθμούν περίπου 2,7 εκατ. και είναι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με μηνιαίους μισθούς άνω των 635 ευρώ! Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν, για το 2016, φόρους εισοδήματος αυξημένους έως και 150%.

2. Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων. Ειδικότερα εξετάζεται η αύξηση του ΕΦΚ της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 0,10 ευρώ ανά λίτρο!

3. Αύξηση στο Τέλος Ταξινόμησης των μεταχειρισμένων ΙΧ.

4 Αυξήσεις στα φορολογικά τέλη που επιβάλλονται στη χρήση κινητών τηλεφώνων.

5. Νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές.

 

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *