Εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”: Άνοιξαν άρον-άρον το Τμήμα Επειγόντων στην Ηγουμενίτσα αλλά ξέχασαν το.. δρόμο

Share Button

Βραβείο προχειρότητας και ταλαιπωρίας των ασθενών της Θεσπρωτίας διεκδικεί η εσπευσμένη απόφαση για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας.

Με κυβερνητική απόφαση που ελήφθη όπως λένε στην περιοχή από τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολλάκη για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους άρχισε να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει οδική πρόσβαση στο χώρο και η μόνη δυνατότητα προσπέλασης που έχουν όσοι έχουν λόγους να το επισκεφθούν είναι είτε από περιπλάνηση στα χωράφια των περιχώρων της θεσπρωτικής πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνία του νεότευκτου θεραπευτηρίου με τον εθνικό δρόμο γίνεται από χωματόδρομο που διανοίχθηκε τις τελευταίες ημέρες, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έστειλαν στο protothema.gr ταλαιπωρούμενοι πολίτες που για να φθάσουν χρειάζεται να περάσουν έναν «Γολγοθά».

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας παραμένει σε εκκρεμότητα για παραπάνω από δέκα χρόνια, αφού η σύμβαση για την κατασκευή του υπεγράφη τον Ιούνιο του 2008. Ο αρχικός εκτιμώμενος χρόνος για την αποπεράτωση του ήταν δεκαοχτώ μήνες και παρότι παρήλθαν τόσα χρόνια η έναρξη της λειτουργίας του κηρύχθηκε την περασμένη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου παρά τις μεγάλες δυσκολίες πρόσβασης παντός είδους οχημάτων και μεταξύ αυτών και των ασθενοφόρων.

Το έργο παρελήφθη από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στις 5 Μαΐου 2017, από την Περιφέρεια Ηπείρου, που ήταν ο ανάδοχος του έργου, και έκτοτε έγιναν όλες οι συμπληρωματικές εργασίες. Πλην όμως κανείς δεν μερίμνησε για την έγκαιρη σύνδεση του με τον εθνικό δρόμο.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, που θα λειτουργήσει ως ΤΟΜΥ αντικαθιστώντας τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, διαθέτει:

*παιδιατρικό τμήμα,
*χώρο διαλογής (triage) χειρουργικού – παθολογικού τομέα,
*ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο,
*θαλάμους βραχείας νοσηλείας για 18 ασθενείς, και
*Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 4 κλινών.

 

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.