Ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση αγροτικών οδών στο ∆ήμο Ηγουμενίτσας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι»

Share Button

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Βελτίωση αγροτικών οδών στο Δήμο Ηγουμενίτσας» και προϋπολογισμό 1.450.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ με το ποσό των 868.000,00€, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Συγκεκριμένα οι δρόμοι που θα βελτιωθούν είναι οι εξής:

  1. Στη Νέα Σελεύκεια θα γίνει βελτίωση σε δύο υφιστάμενους διανοιγμένους αγροτικούς δρόμους, ο πρώτος (ΤΜΗΜΑ 1) εκ των οποίων είναι συνολικού μήκους 1.665,00μ. και βρίσκεται στον κάμπο Ν. Σελεύκειας, ενώ ο δεύτερος (ΤΜΗΜΑ 2) συνολικού μήκους 2.404μ., ο οποίος είναι μεν ασφαλτοστρωμένος αλλά λόγω της διέλευσης βαρέων γεωργικών μηχανημάτων και λοιπών φορτηγών μεταφοράς έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, ξεκινά πλησίον του υποσταθμού ΔΕΗ στην περιοχή Μακρυγιάλι και καταλήγει στη διασταύρωση πλησίον της εισόδου του Πύργου Λυγιάς.
  2. Στην ΤΚ Μαυρουδίου στη θέση «Γούρα» θα γίνει βελτίωση σε υφιστάμενο αγροτικό δρόμο που συνδέει το Καστρί με το  Μαυρούδι μήκους 1.650,00μ περίπου και πλάτους 4,50μ .
  3. Στην ΤΚ Φασκομηλιάς θα γίνει βελτίωση σε δύο υφιστάμενους διανοιγμένους αγροτικούς δρόμους, συνολικού μήκους 1300,00μ περίπου και πλάτους 4,50μ.
  4. Στην ΤΚ Ελευθερίου θα γίνει βελτίωση σε υφιστάμενο αγροτικό δρόμο μήκους 550,00μ περίπου και πλάτους 3,50μ .
  5. Στην ΤΚ Καταβόθρας θα γίνει βελτίωση σε υφιστάμενο αγροτικό δρόμο μήκους 500,00μ περίπου και πλάτους 3,50μ.
  6. Στην ΤΚ Συβότων θα γίνει βελτίωση σε υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους μήκους περίπου 500,00μ και 200,00μ αντίστοιχα και πλάτους 4,00μ.
  7. Στην ΤΚ Πέρδικας θα γίνει βελτίωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου που αρχίζει από την παραλία  στο Καραβοστάσι και καταλήγει στη διασταύρωση που  οδηγεί στο Δυμόκαστρο σε μήκος 1.300,00μ περίπου και πλάτος 4,50μ.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Η ένταξη ενός ακόμη έργου για χρηματοδότηση αποτελεί απτή απόδειξη, ότι ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έτσι ώστε να υλοποιούμε το πολύπλευρο πρόγραμμά μας για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς  τομέα σε ολόκληρο το Δήμο Ηγουμενίτσας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *