Ένταξη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020»

Share Button

Με σχετικές αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» οι υποβληθείσες από τον Δήμο Ηγουμενίτσας προτάσεις «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας» και «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας» με τα ποσά των 112.320,00€ και 243.360,00€ αντίστοιχα.

Η λειτουργία των παραπάνω δομών θα δημιουργήσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας έξι (6) νέες θέσεις εργασίες, οι οποίες θα προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα μέσω του ΑΣΕΠ.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

* Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

* Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

* Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Επίσης θα είναι εφικτή η διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων – πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα διανέμει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, είδη ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, κλπ σε τουλάχιστον 160 ωφελούμενους της δομής. Τα προϊόντα θα εξασφαλίζονται με σχετικές καμπάνιες που θα γίνουν από τη Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας για προσφορές από τοπικές επιχειρήσεις, φορείς συλλόγους κλπ, αλλά και με αγορά συγκεκριμένων

προϊόντων που είναι σε έλλειψη από το Δήμο Ηγουμενίτσας. Επιπλέον θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα απόσυρσης οπωροκηπευτικών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ή άλλα προγράμματα (πχ υπόλοιπα ΤΕΒΑ κλπ.) Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συμβάλλει και στην παραλαβή και διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, καθώς στο Δήμο Ηγουμενίτσας υλοποιείται το Ε.Π. “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ”

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά την παροχή σε τακτική ή έκτακτη βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Το σχετικό φαρμακευτικό υλικό θα εξασφαλίζεται μέσω συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες, Ιατρικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Νομού Θεσπρωτίας, εθελοντών πολιτών κα. Η δομή θα συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Υγείας , το Κέντρο Κοινότητας και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *