Αγιασμός στα σχολεία της Θεσπρωτίας

Share Button

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές στο νομό Θεσπρωτίας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος βρέθηκε στο Α’Δημοτικό Σχολείο όπου πλήθος γονέων και πολλοί τοπικοί φορείς καλωσόρισαν τα παιδιά της Α΄τάξης που διαβαίνουν φέτος τα σκαλοπάτια του δημοτικού σχολείου για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Μήνυμα του Δημάρχου

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και όνειρα στον δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Για την επιτυχή έκβαση αυτής της πορείας εύχομαι σε όλους τους μαθητές να έχουν μια γόνιμη και αποτελεσματική διαδρομή με υπομονή, επιμονή και όραμα.
Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι να έχουν το σθένος να επιτελούν ουσιαστικά το πολυσύνθετο έργο τους, πυροδοτώντας στους μαθητές τη σπίθα της μάθησης, της εξέλιξης και της δημιουργίας.
Τέλος στους γονείς και κηδεμόνες εύχομαι να συνεχίσουν να στηρίζουν τον δύσκολο αγώνα των παιδιών πάντα με αγάπη και άπλετη κατανόηση.
Ως Δήμος θα συνεχίσουμε την άοκνη φροντίδα μας για τις λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών στα σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Καλή πρόοδο με υγεία, δύναμη και προκοπή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *