Αντιπροσωπεία του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 17η Συνάντηση Εργασίας Υγιών Πόλεων στην Αθήνα

Share Button

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η 17η Συνάντηση Εργασίας Υγιών Πόλεων με την παρουσία περισσότερων από 60 εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρης Πάκος και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Γιώργος Ντάνης.

Στην έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Οι Δήμοι ως φορείς που είναι πιο κοντά στον πολίτη, οφείλουν να αποκτήσουν προσαρμοστικότητα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, δομές και προγράμματα που να θωρακίζουν την κοινωνία τους έναντι δυσμενών αλλαγών περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών. Οι Δήμοι μας πλέον παράγουν έργο, πρωτοπορούν, μπορούν να σταθούν επάξια μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς Δήμους του Π.Ο.Υ. , κυρίως όμως αξιοποίησαν την τεχνογνωσία προς όφελος των πολιτών τους, με νέες ιδέες, καινοτόμα προγράμματα και μια διαφορετική αντίληψη για την υγεία και τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στην υπηρεσία της και την προαγωγή της».

Στο τέλος της Συνάντησης Εργασίας με συντονίστρια την κα. Νταίζη Παπαθανασοπούλου συζητήθηκαν προτάσεις επί του Σχεδίου Συμφωνίας των Δημάρχων και επί θεμάτων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *