Αντισυνταγματική η πρόβλεψη θέσεων στα πανεπιστήμια ειδικά για παιδιά πολυτέκνων-Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα

Share Button

GIOGIAKAS VOULIΑντισυνταγματική έχει κρίνει το Συμβούλιο Επικρατείας την ένταξη τέκνων πολυμελών οικογενειών στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σχετική Ερώτηση του Β. Γιόγιακα.

Στην απάντηση σημειώνεται ότι, με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι σχετικές διατάξεις των νόμων 4071/2012 και 3966/2011 που προέβλεπαν σύσταση θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές που καταλαμβάνονται μόνο από μέλη πολύτεκνων οικογενειών. Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας επιβάλλουν η εισαγωγή στα πανεπιστήμια να γίνεται μόνο με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Το σκεπτικό αυτό, αναφέρεται, ελέγχθηκε πλήρως από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητά του πριν τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 44/2016 για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΕΞΑΙΡΕΣΗ_ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ_ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *