Αντωνοπούλου: Εντός της εβδομάδας η κοινωφελής στους δήμους για 23.000 ανέργους

Share Button

Εντός της εβδομάδας θα βγει και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους που απευθύνεται σε μία πολύ ευάλωτη ομάδα, σε αυτούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι και απευθύνεται σε 23.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα είπε η ίδια, όσοι θα προσληφθούν «θα εργάζονται σε δήμους 4 ημέρες την εβδομάδα και την 5η μέρα θα πηγαίνου, για να αναβαθμίζουν τα προσόντα του και τις δεξιοτεχνίες τους, εφόσον το επιθυμούν»

Σχετικά με τα υπόλοιπα προγράμματα απασχόλησης, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι «έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει το πρόγραμμα για ηλικίες 29 έως 49 ετών, που απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα και ενισχύει τις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν προσλήψεις, δίνοντας κάθε μήνα 386 ευρώ υποστηρικτικά για το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος».

Η ίδια ανκοίνωσε ότι «έχουμε ήδη νομοθετήσει, ώστε να έχει το δικαίωμα ένας άνεργος να χρησιμοποιήσει το επίδομα ανεργίας του σαν επίδομα εργασίας» και θα έρθει σχετικό πρόγραμμα το επόμενο διάστημα.

Επίσης ανέφερε ότι «υπάρχει το πρόγραμμα για ηλικίες 50 και άνω, το οποίο ακριβώς επειδή είναι η πιο δύσκολη ηλικία χρηματοδοτεί μέχρι και 500 ευρώ για κάθε πρόσληψη ανέργου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *