Απλήρωτοι έξι μήνες είναι 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ

Share Button

kathigitesΣε απόγνωση βρίσκονται 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των 134 Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες.

Παρότι σήμερα ολοκληρώνεται το εαρινό εξάμηνο, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν τους έχει καταβάλει την αμοιβή τους για το διάστημα αυτό, αλλά τους οφείλει χρήματα και από το προηγούμενο εξάμηνο (χειμερινό) και ειδικότερα τους μισθούς που αντιστοιχούν από 1/1/2016 έως 16/3/2016.

Στην πραγματικότητα τους οφείλονται περισσότεροι από έξι μισθοί, καθώς μπορεί τα εξάμηνα να μειώθηκαν ημερολογιακά λόγω των παλινωδιών, όπως καταγγέλλουν, του υπουργείου Παιδείας με το πρόγραμμα, όμως οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι κάλυψαν τις ώρες, κάνοντας ακόμη και επτάωρα μαθήματα καθημερινά αντί για δίωρα ή τρίωρα που θα δίδασκαν αν το εξάμηνο κυλούσε ομαλά.

Το Σωματείο Επιστημόνων Εκπαιδευτικών ΙΕΚ έστειλε δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας πολιτική παρέμβαση.

Στη δεύτερη επιστολή, στις 30 Μαΐου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι υπάρχει έγκριση του προϋπολογισμού του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ύψους 14.315.990 ευρώ αλλά δεν εκτελείται. Παρακαλεί τον Πρωθυπουργό «για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους και να δυνηθούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις τους», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε καμία επικοινωνία μαζί σας ή με το γραφείο σας μέχρι σήμερα».

Το Σωματείο Επιστημόνων Εκπαιδευτικών ΙΕΚ έστειλε παρόμοια επιστολή και στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, ενώ προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

ΠΗΓΗ; www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *