ΑΠΟΨΗ: Η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει τέλος…

Share Button

laiki antistasiΓράφει ο Παύλος Αλεξίου

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ …

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα, ψηφίζοντας νέα μέτρα, εξαγγέλλοντας κι άλλα πιο επονείδιστα, τα «προαπαιτούμενα» που κάθε μέρα της επιτάσσουν οι κηδεμόνες της, αποθρασυνόμενη από τη έλλειψη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος. Χωρίς να αφήνει τίποτα όρθιο από τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων δίνει «γην και ύδωρ» στο ξένο και το ντόπιο κεφάλαιο, πιστή στις επιταγές Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών,του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Μέσα στο σύντομο διάστημα της διακυβέρνησής της, κατάφερε να ανοίξει απέναντι στον «εχθρό λαό» μία σειρά από τα πιο σοβαρά ζητήματα, που χρόνια τώρα θέλει να «περάσει» το κεφάλαιο, κλιμακώνοντας την επίθεσή του, όπως φυσικά έκαναν και οι προκάτοχοί της.

Επικαλούμενοι τώρα την…εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δις, συνεχίζουν…

* Χτυπούν το δικαίωμα ΟΛΟΥ του λαού σε ασφάλιση και σύνταξη, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους, ξηλώνοντας έτσι μία από τις πιο μεγάλες κατακτήσεις των εργαζομένων.

* Εξαπολύουν φοροληστεία διαρκείας και λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, με τα αποτελέσματα της ψήφισης του νομοσχεδίου να είναι ήδη ορατά και …ασφυκτικά για τα λαϊκά στρώματα.

* Ξεκληρίζουν τη φτωχομεσαία αγροτιά, στέλνοντας στην φτώχεια και στην ανεργία τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αγροτιά της χώρας στα επιθυμητά για την ΕΕ ποσοστά.

* Ξεπουλούν, πανηγυρίζοντας, τη Δημόσια περιουσία και τα «φιλέτα» του Δημοσίου. Τα κέρδη που θα επιφέρει το ξεπούλημα στην άρχουσα τάξη αλλά και στα ξένα αρπακτικά είναι προκλητικά μπροστά στους μισθούς και στις συντάξεις πείνας που επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό.

* Ανακοινώνουν ΚΑΙ ότι θα υπάρξει συνέχεια ΚΑΙ ότι θα ανοίξουν άμεσα και άλλα ζητήματα όπως ΚΑΙ γίνεται σε Παιδεία, Υγεία…

* Είναι επικίνδυνοι! Το «κάλεσμα» και ο «ερχομός» των ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ στο Αιγαίο-αυτό άλλωστε περίμεναν-φέρνει όλο και πιο κοντά τα χειρότερα για το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής. Την ώρα μάλιστα, που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, κομματιάζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς και πνίγουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας

Παρά τις δυσκολίες, τις τρικλοποδιές που βάζουν και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα αλλά και δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ο λαός μας πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο των εξελίξεων. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από κανέναν παρά μόνο από τις δικές του δυνάμεις στις οποίες και πρέπει να στηριχθεί.

Άμεσα να τεθεί το ζήτημα της οργάνωσης, της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, με τους φορείς της επίθεσης. Άμεσα να δυναμώσει η πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση των μαζικών εργατοϋπαλληλικών αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά – φορολογικά μέτρα, συνολικά στη μνημονιακή πολιτική και αυτά που έρχονται. Να δυναμώσουμε τη φιλία των λαών της περιοχής και να χτίσουμε μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

* ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

* ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

* ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *